Nazaj

Dekleta v 1.SKL za ženske zaključile prvi del državnega prvenstva

22
dec.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Z današnjimi tekmami se je zaključil prvi del v 1.SKL za ženske. V zadnjih treh tekmah prvega dela so slavile igralke Aksona Ilirije, Cinkarne Celje in Ježice. Drugi del prvenstva se bo začel 6. januarja 2021.

1. SKL ZA ŽENSKE
14. kolo
Torek, 22. december


MARIBOR : AKSON ILIRIJA 59:93 (14:18, 11:30, 15:25, 19:20)
CELOTNA STATISTIKA
V Mariboru sta se na zadnji tekmi prvega dela v 1.SKL srečali ekipi Maribora in Aksona Ilirije. Kot mnogokrat do zdaj so Mariborčanke držale rezultatski stik s tekmicami v začetku srečanja, tokrat do 12. minute, ko so zaostajale le za dve točki (18:20), nato pa so Štajerke popolnoma popustile in dovolile Ljubljančankam, da so se hitro in močno odlepile, saj so gostje v osmih minutah naredile delni rezultat 28:7 in s tem praktično rešile vprašanje zmagovalca že pred začetkom drugega polčasa. Domačinke s slabim metom iz igre (31%) in porozno obrambo (gostje so iz igre metale kar 58%!) ter z nerazpoloženo glavno igralko, Meriso Dautović (met iz igre 3-19) na kaj več kot visok poraz niso mogle računati. Ljubljančanke so dobile prav vse štiri četrtine, največ pa so na tekmi vodile za 36 točk prav pred koncem srečanja.
Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Ksenja Hribljan, ki je dosegla 14 točk in Marisa Dautović, ki je s slabim izkoristkom metov dodala 12 točk. Pri Ljubljančankah se je kar 11 igralk vpisalo med strelke, najboljša pa je bila Manca Marguč, ki je dosegla 18 točk, sledila pa ji je Ana Vita Mićunović s 13 točkami.

JEŽICA : GROSUPLJE 76:39 (16:5, 18:19, 23:4, 19:11)
CELOTNA STATISTIKA
Ljubljančanke so zelo dobri prvi del državnega prvenstva zaključile s svojo enajsto zmago in ta del tekmovanja na tretjem mestu. V zadnji tekmi prvega dela domača ekipa ni imela veliko težav z gostjami iz Grosuplja, predvsem so jim Grosupeljčanke olajšale delo v prvi in tretji četrtini, v katerih so dosegle skupaj le 9 točk. Kljub temu je v 18. minuti tekme Ježica vodila le za tri točke (27:24), a je popoln mrk gostij v tretji četrtini preprečil bolj zanimivo končnico in je ta tako postala rutinska na poti do visoke zmage Ljubljančank. Domača ekipa je bila premočna v skoku (54:35), gostje pa so iz igre metale le 25%, tako da upanja na kaj več od poraza ni bilo mogoče ohranjati. 
Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Mojca Ahac in Ana Šarič, ki sta dosegli po 13 točk vsaka, Mojca ahac pa je imela kar 16 skokov. Pri gostjah je edino Dunja Novovič dosegla dvomestno število točk, in sicer 11. 

JASMIN SPORT LEDITA : CINKARNA CELJE 49:91 (13:23, 15:21, 8:17, 13:30)
CELOTNA STATISTIKA
Aktualne državne prvakinje so z zmago v Domžalah prvi del prvenstva končale na prvem mestu in z optimizmom lahko zrejo proti naslednji fazi tekmovanja. Kljub temu, da so po dolgem času izgubile dve tekmi, s pomlajeno zasedbo hitro napredujejo in tako še vedno ostajajo glavne favoritinje za naslov državnega prvaka. Tekma v Domžalah je bila s strani Celjank odigrana profesionalno in v vseh štirih četrtinah so igralke Cinkarne Celje stalno povečevale svojo prednost. Domžalčanke so na veliki odmor odšle z znosnim zaostankom 16 točk, vendar v drugem polčasu niso našle recepta za gostje, ki so v štirih minutah zadnje četrtine uspele narediti tudi delni rezultat 17:2, tako da je bila na koncu razlika med ekipama res velika. V morju statističnih podatkov s tekme je najbolj neverjeten podatek, da so igralke Jasmina sport Ledite izgubile kar 38(!!) žog in Celjanke so to vnovčile z doseženimi 40 točkami po izgubljenih žogah domače ekipe. 
Pri Domžalčankah je bila najboljša strelka Manca Vesel, ki je dosegla 12 točk, Eva Zoja Dolanc jih je dodala 10. Pri Cinkarni Celje je bila strelsko najbolj razpoložena visoka Mojca Jelenc, ki je dosegla 19 točk, 18 pa jih je dodal Blaža Čeh. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se