Nazaj

David Kralj se vrača v Petrol Olimpijo

25
jan.
2019
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Košarkarski klub Petrol Olimpija je na seznam igralcev vpisala Davida Kralja, ki je dres ljubljanskega moštva nosil v ekipah mlajših starostnih kategorij. Tekmovalno sezono 2018/19 je začel v Ligi NCAA, kjer je nosil dres univerze Coastals Carolina.
Avtor: Petrol Olimpija / KZS

David Kralj je v severnoameriški študentski ligi igral na 16 tekmah, v povprečju pa na parketu prebil 22,6 minute na tekmo in dosegal 7,5 točke, 1,6 skoka in 1,1 podaje na tekmo. Svojo najboljšo predstavo je prikazal 3. januarja letos, ko je proti ekipi Troy Trojans v 28 minutah dosegel 15 točk, pet skokov in tri podaje. V tekmovalni sezoni 2017/18 je Kralj v članski konkurenci branil barve LTH Castingsa, v Škofji Loki pa v 2. SKL v povprečju dosegal 14,9 točke, 4,8 skoka in 1,8 podaje na tekmo. David je v svoji karieri zaigral tudi na treh evropskih prvenstvih mlajših starostnih kategorij.

21. aprila 2018 je na obračunu Lige Nova KBM za obstanek s Hopsi s Polzele s 54 točkami postavil strelski rekord slovenskega državnega prvenstva. 




Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se