Nazaj

Celjanke pričakovano boljše od Mariborčank

10
feb.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Po 29 dnevih premora zaradi koronavirusa in reprezentančnega okna, so košarkarice Cinkarne Celje znova stopile na parket in v zaostali tekmi 4. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske gladko premagale gostujočo ekipo iz Maribora.
FOTO: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
4. kolo
Sreda, 10. februar


CINKARNA CELJE : MARIBOR 85:52 (22:10, 18:10, 22:18, 23:14)
CELOTNA STATISTIKA
Kljub temu da ekipi Cinkarne Celja in Maribora nista igrali prvenstvene tekme 29 in 20 dni, se v tem času razmerje med ekipama ni veliko spremenilo. Seveda za Celjanke ni prišlo nič drugega v poštev kot zmaga, Maribor pa je imel načrt čim dražje prodati kožo. Domača ekipa je suvereno povedla že v prvi četrtini, do konca polčasa prišla do razlike 20 točk in nato tekmo v maniri aktualnih državnih prvakinj mirno nadzorovala do konca srečanja, saj je vodila od začetka tekme in dobila prav vse četrtine. Celjanke so kontrolirale skok (49/27), iz drugih priložnosti dosegle 14 točk več, imele 10 izgubljenih žog manj ter pridobile kar 16 žog. Mariborčanke s slabšim metom in manjšim številom doseženih točk igralk s klopi (19:42) enostavno niso bile kos domači zasedbi, najbolje pa so igrale v tretji četrtini. 
Pri domači ekipi so prav vse igralke, ki so stopile na parket dosegle točke, strelski učinek Celjank je bil med igralkami dokaj enakomerno razporejen, Snežana Bogićević in Blaža Čeh pa sta jih dosegli po 12. Pri gostjah je bila edina dvomestna po številu doseženih točk Ksenja Hribljan, ki jih je prav tako dosegla 12.
Obe ekipi bosta naslednjič aktivni 13. februarja, ko bosta odigrali tekmi 6. kola. Cinkarna Celje bo gostila Tosamo Ledito, Maribor pa potuje v Ljubljano, na tekmo k Aksonu Iliriji.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se