Nazaj

Celjanke nadaljujejo zmagovalni niz, do novih dveh točk Ježica, Maribor in Konjice

12
okt.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V tretjem kolu 1. SKL za ženske so do novih dveh točk zanesljivo prišle košarkarice Cinkarne Celje, ki so doma premagale Triglav. Grosupeljčanke so po napeti končnici in precej izenačenem boju na koncu izgubile proti Ježici, nove zmage so se veselile tudi košarkarice Konjic, ki so doma premagale Akson Ilirijo. Dvoboj v Domžalah je pripadel Mariborčankam, ki so prišle do prve zmage v novi sezoni. 


1. SKL za ženske
3. kolo
Sobota, 12. oktober:


16:30
KONJICE : AKSON ILIRIJA 50:37 (
8:7, 19:12, 5:12, 18:6)

Brdnik 15 (6 skokov), Šrot 15 (10 skokov); Pavlič 11 (10 skokov), Vrečer 8 (10 skokov)
STATISTIKA

Konjičanke pred domačimi gledalci nadaljujejo z odličnimi predstavami, kar so pokazale tudi danes proti Akson Iliriji. Ekipi sta bili večino srečanja praktično izenačeni, domačinke pa so v zadnjem delu le strle upor Ljubljančank in z delnim izidom 14:0 prišle do svoje druge zmage.

Eva Brdnik je za zmago Konjic dosegla 15 točk in zbrala 6 skokov, Zala Šrot pa je na koncu dosegla dvojnega dvojčka, 15 točk in 10 skokov. Pri gostjah je Zala Pavlič prav tako v statistiko vpisala dvojnega dvojčka, dosegla je 11 točk in 10 skokov, Manca Vrečer je 8 točkam dodala 10 skokov. 

Konjičanke bodo v naslednjem kolu 18. oktobra gostovale pri Jasmin sport Lediti, Ilirijanke pa dan kasneje doma pričakujejo Grosuplje.

Izjavi trenerjev:
Franc Perkič, trener Konjic:
"Kot sem dejal že pred tekmo, smo kljub odsotnostim odigrali po svojih najboljših močeh. Na koncu so punce pokazale, da znajo umiriti igro ter v ključnih trenutkih igrajo zbrano in preudarno. Po vodstvu Ilirije s 37:36 smo tekmo končali z izjemno borbenostjo ter željo po zmagi, uspel nam je delni izid 14:0, kar je pripeljalo do uspeha. Čestitke dekletom za borbeno igro, tudi ko nam ni šlo najbolje se niso predale. Borbenost je bila na vrhunskem nivoju. Zmaga na takšnih tekmah, ko ti ne gre ravno najbolje, je najbolj "sladka"."

Gregor Vodenik, trener Akson Ilirije:
"Naše igralke so imele vse stvari v svojih rokah in tovrstni porazi najbolj bolijo. Čas bo pokazal na kakšen način in kako uspešno bomo to rano pozdravili."


17:00
CINKARNA CELJE : TRIGLAV 89:43 (
22:7 ,22:15, 30:8, 15:13)

Krošelj 20, Deer 18 (5 podaj); Burke 20 (7 skokov), Omerbašić 10 (7 skokov)
STATISTIKA

Celjanke so v ponovitvi finalne serije pretekle sezone doma nadigrale Kranjčanke. Domačinke so v prvi četrtini zagospodarile na igršču in po desetih minutah vodile že za visokih 15 točk, kar so do polčasa še povišale. V tretji četrtini, ki so jo dobile za 22 točk, so odločile zmagovalca tekme, nato pa so na obeh straneh priložnost za igro dobile vse igralke.

Pri Cinkarni Celje je bila strelsko najbolj razpoložena Aleksandra Krošelj, ki je dosegla 20 točk, ameriška košarkarica Taeler Renae Ruth Deer jih je prispevala 18. Pri Triglavu je bila najbolj razpoložena za igro Američanka Alexis Prijhay Burke, ki je 20 točkam dodala še 7 skokov. 

Celjanke bodo v naslednjem kolu proste, Kranjčanke pa bodo doma gostile Maribor. 

Izjavi trenerjev:
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Mislim, da smo danes pokazali dobro predstavo in zasluženo zmagali. Čestitke svojim igralkam za igro, to je bila dobra priprava na torkovo tekmo v regionalni ligi. Čestitke Triglavu za korektno igro."

Ernest Novak, trener Triglava:
"Današnja predstava je bila daleč od tega, kar sem pričakoval. Vse kar sem zahteval je karakter in da smo ekipa, nič od tega nismo pokazali."


17:10
GROSUPLJE : JEŽICA 63:65 (
10:10, 17:21, 20:20, 16:14)

Kodelja 14, Zoran 13; Bajrektarević 17 (6 skokov), Jesenšek 14
STATISTIKA

Po začetnem vodstvu domačink so Ježičanke v deseti minuti izenačile na 10, v prvi minuti druge četrtine povedle ter nato vodstva do konca srečanja niso izpustile iz rok. Domačinke so se v 37. minuti uspele približati na vsega tri točke zaostanka, a so bile izkušene gostje tokrat bolj zbrane in tekmo zasluženo zmagale. 

Pri Grosuplju je Nika Kodelja dosegla 14 točk, Tinkara Zoran jih je prispevala 13. Sandra Bajrektarević je za zmago Ježice prispevala 17 točk in zbrala še 6 skokov. 

Grosupeljčanke se bodo v naslednjem kolu pomerile z Akson Ilirijo, Ježičanke pa doma čaka obračun z Domžalami. 

Izjavi trenerjev:

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
"Tekmo smo začeli v krču, nismo bli pravi. Mislim, da so danes odločali prosti meti, v domači dvorani jih ne smemo izvajati tako slabo. Zadnje štiri minute so bile odlične, a na koncu nam je zmanjkalo časa za zmago. Čestitke puncam za prikazano igro in Ježici za zmago."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Tekma, na kateri smo precej nihali od odličnih potez do nepremišljenih napak, vendar so moja dekleta s pravim pristopom in borbo uspešno ubranile vodstvo čez celo tekmo, tudi že z dvomestnim številom. Čaka nas še precej dela, da odpravimo te trenutke nezbranosti. Vendar sem zadovoljna, da smo iz Grosuplja odnesli dve točki kljub temu, da zaradi poškodbe nista igrali dve  igralki iz začetne petorke, pa še vedno čakamo na povratek lanskoletne nosilke igre Sare Meden. Čestitam svojim igralkam za mirne živce v razburljivem zaključku in zasluženo zmago!"


18:00
DOMAŽALE : MARIBOR 65:70 (
15:23, 22:23, 16:15, 12:9)

Jakovljević 24 (7 skokov), Tajher 7 (7 skokov); Dautović M. 26 (11 skokov), Hribljan 18
STATISTIKA

Zadnja tekma tretjega kola je po precej izenačenem boju pripadla gostjam iz Maribora, ki so tako dosegle prvo zmago v novi sezoni. Mariborčanke so si največjo prednosti priigrale že v prvi četrtini, nato pa so na krilih danes razigranih Merise Dautović (dvojni dvojček) in Ksenije Hribljan tekmo pripeljale do konca.

Pri domači ekipi je Katarina Jakovljević dosegla 24 točk in ujela 7 žog, na drugi strani pa je Merisa Dautović v statistiko vpisala novega dvojnega dvojčka, 26 točk in 11 skokov. Ksenija Hribljan je prispevala 18 točk.

Domžalčanke bodo v naslednjem kolu 19. oktobra gostovale pri Ježici, Mariborčanke pa pri Triglavu.

Izjavi trenerjev:

Bojan Hladnik, trener Domžal:
"Za nami je zanimiva in prvenstvena tekma. Gostje so bile na koncu bolj borbene ter imele pri zaključkih več energije in športne sreče. Pohvalil bi punce za prikazano igro v obramvi, predvsem v drugem polčasu. Čaka nas še veliko dela."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Čestitke puncam za prvo zmago v letošnji sezoni. Večji del tekme smo odigrali odlično, na koncu smo pokazali malo nervoze ampak vseeno tekmo pripeljali do uspešnega konca. Čestitke tudi ekipi Domžal in za pošteno igro."



RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se