Nazaj

Akson Ilirija nadigrala Tosamo Ledita v vnaprej odigrani tekmi 8. kola drugega dela 1.SKL za ženske

06
feb.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V vnaprej odigrani tekmi 8. kola sta se sestali ekipi Tosame Ledite in Aksona Ilirije. Kljub temu, da igralke iz Domžal na lestvici državnega prvenstva zasedajo višjo pozicijo, so jih tokrat Ljubljančanke suvereno premagale.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
8. kolo
Sobota, 6. februar


TOSAMA LEDITA : AKSON ILIRIJA 58:86 (20:27, 10:23, 17:21, 11:15)
CELOTNA STATISTIKA
Ekipi Tosame Ledite in Aksona Ilirije sta tudi izkoristili prost termin med reprezentančnim premorom in v izogib kakršnimkoli potencialnim zdravstvenim oviram v bodoče, vnaprej odigrali tekmo 8. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske. Ura začetka tekme (12.00) je mogoče tudi botrovala bolj počasnem začetku domače ekipe, ki je po dobrih štirih minutah že zaostajala za 13 točk (5:18). Do konca prve četrtine so ta zaostanek skoraj prepolovile, a danes nikakor niso imele svojega dne. Gostje so se na tekmo bolje pripravile, dobile prav vse četrtine, prednost pa je od začetka tekme vseskozi naraščala in se na koncu ustavila pri +28 v korist igralk Ilirije. Pri domači ekipi igra ni stekla, nekateri elementi so bili res podpovprečni, saj so Domžalčanke iz igre metale le 34%, zadele le dva meta za tri točke, zgrešile kar 10 prostih metov in izgubile kar 28 žog. Kljub temu, da so imele kar 17 skokov več od Aksona Ilirije (47/30) se Tosama Ledita hudemu porazu ni mogla izogniti.
Pri domači ekipi je najboljša strelka postala Lejla Pamić, ki je dosegla 15 točk, Urša Žibert pa je 13 točkam dodala še 8 podaj. Pri gostjah sta Sara Sambolić in Tara Pulevič dosegli vsaka po 21 točk.
Obe ekipi bosta naslednjič aktivni 13. februarja, ko bosta odigrali tekmo 6. kola. Akson Ilirija bo doma gostila Maribor, Tosama Ledita pa bo gostovala v Celju.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se