Nazaj

2.SKL: Kakšni bodo četrtfinalni pari?

23
mar.
2019
  • 2. SKL

Ljubljana - Moštva v 2. SKL bodo v soboto, 23. marca, odigrala zadnje kolo rednega dela tekmovanja. Vstopnico v četrtfinale so si pred današnjo tekmo že zagotovili; Podčetrtek, Mesarija Prunk, Celje, Brinox Medvode, ECE Triglav in Hrastnik. Za preostali dve mesti, ki še vodita v četrtfinalne boje, se borijo Parklji, Troti in Plama Pur. 

Košarkarji Podčetrtka so si z zmago nad KK Brinox Medvode, dve koli pred koncem rednega dela, že zagotovili končno 1. mesto po prvem delu tekmovanja, kar jim vse do morebitnega finala prinaša prednost domačega igrišča. Danes se bodo doma pomerili s Troti.


Foto: KK Podčetrtek
 

Ne glede na razplet nocojšnje tekme s Celjem bodo košarkarji Mesarije Prunk prvi del tekmovanja zaključili na 2. mestu, kar pomeni, da jih v četrtfinalu čaka obračun s sedmouvrščenim moštvom proti kateremu bodo imeli prednost domačega igrišča.


Foto: KK Mesarija Prunk Sežana
 

Celjani, ki danes gostujejo v Sežani, veljajo za eno najbolj napadalnih ekip v prvem delu tekmovanja, z zmago nad Grosupljem pa so si že priigrali 3. mesto na lestvici in se bodo v četrtfinalu pomerili s šestouvrščeno ekipo (Hrastnik ali ECE Triglav). 


Foto: Andraž Purg / KK Celje


KK Brinox Medvode, ki je zagotovo eno večjih presenečenj letošnje sezone 2. SKL, bo prvi del tekmovanja zaključil na 4. mestu, kljub temu, da sta ECE Triglav in Hrastnik od Medvod oddaljena le eno zmago, saj imajo boljši izkupiček medsebojnih tekem z omenjenimi moštvi. Košarkarji Medvod so prvi del tekmovanja že zaključili, v vnaprej odigrani tekmi so v gosteh izgubili proti Portorožu. 


Foto: KK Brinox Medvode
 

Peto in šesto mesto na lestvici trenutno zasedajo košarkarji ECE Triglava in Hrastnika. O končni uvrstitvi bodo odločali sobotni rezultati, so si pa obe ekipi zagotovili mesto v četrtfinalu, ne glede na izzide preostalih tekem ali morebiten poraz. ECE Triglav se bo danes doma pomeril z LTH Castings, Hrastnik pa s Parklji.


Foto: KK Triglav



Foto: KK Hrastnik

 

Sedmo in osmo mesto na lestvici naskakujejo košarkarji Plame Pur, Parkljev in Trotov. Troti bi si z morebitno jutrišnjo zmago nad vodilno ekipo prvega dela povečali možnosti napredovanja, v primeru poraza pa jih reši le neuspeh Parkljev v Hrastniku. Parklji v primeru zmage tekmujejo v četrtfinalu, v primeru poraza pa bodo morali upati ali na poraz tako Plame Pur v Grosupljem kot tudi Trotov v Podčetrtku ali na zmago Trotov in poraz Plame Pur. Plama Pur bo primeru zmage odvisna od izzida tekem Hrastnika in Trotov, nikakor pa se ne sme znajti v krogu skupaj s Parklji in Troti ali samo s Parklji. Danes se bodo pomerili: Parklji in Hrastnik, Podčetrtek in Troti ter Grosuplje in Plama Pur.


Foto: KK Žoltasti Troti



Foto: KK Plama-Pur

 


Foto: KK Parklji

 

LESTVICA 2. SKL 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se