Nazaj

1.SKL za ženske: Zmage Ježice, Tosame Ledite in Triglava

20
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V soboto so bile odigrane tri tekme 11. kola drugega dela 1.SKL za ženske. V mestnem derbiju so se veselile igralke Ježice, Tosama Ledita je na koncu trepetala za zmago v Domžalah, Triglav pa ni imel velikih težav na gostovanju v Grosuplju. Lepo partijo je odigrala igralka Grosuplja, Tinkara Zoran, ki je dosegla kar 29 točk.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
11. kolo
Sobota, 20. marca


AKSON ILIRIJA : JEŽICA 44:60 (17:10, 10:22, 8:11, 9:17)
CELOTNA STATISTIKA
V mestni derbi sta obe ekipi vstopili po bolečih porazih obeh zasedb pred tremi dnevi in pred tekmo je bilo zanimivo pospremiti, katera ekipa se bo bolje odzvala v derbiju. Sicer so Ježičanke veljale za favoritinje, a v derbiju favoritinje ne zmagajo vedno. Prva četrtina je tako pripadla domači ekipi, ki si je v tem delu igre priigrala lepih sedem točk prednosti. Nato pa so Ježičanke prevzele pobudo in z daljšo klopjo preobrnile rezultat v svojo korist, saj so v 16. minuti povedle in nato niso več izpustile prednosti iz svojih rok. Tekma je bila sicer izenačena do 27. minute, takrat pa so se gostje odlepile in tekmo mirno pripeljale do konca ter zasluženo zmagale. Ilirijanke je danes izdal predvsem met za tri točke, saj so ga izvajale le s 13% uspešnostjo, s takim metom pa niso mogle resneje računati na zmago v današnjem srečanju.
Pri Aksonu Iliriji je bila najboljša strelka Sara Sambolić, ki je dosegla 13 točk, bila pa je tudi edina igralka domače ekipe, ki je dosegla dvomestno število točk. Pri Ježici je bila strelsko najbolj razpoložena Sara Meden, ki je dosegla 15 točk, eno manj pa je prispevala Mojca Ahac.      
Ilirijanke bodo naslednjo tekmo odigrale v sredo, 24. marca, in sicer v Slovenskih Konjicah, Ježica pa bo isti dan gostila Maribor.

TOSAMA LEDITA : PRO-BIT KONJICE 71:69 (18:12, 19:8, 15:21, 19:28)
CELOTNA STATISTIKA
Po zmagi v 10. kolu pred tremi dnevi so Domžalčanke z optimizmom pričakovale ekipo iz Slovenskih Konjic, ki pa je v prejšnjem kolu presenetila favorizirano Ježico in je z večjo dozo optimizma pripotovala tudi v Domžale. Domačinke so tekmo sicer začele bolje od Konjičank in si po prvem polčasu priigrale zajetno prednost 17 točk (37:20), kar je bila tudi njihova najvišja prednost. A se v drugem polčasu gostje niso predale in so stalno zniževale prednost. Ta je pred začetkom zadnje četrtine znašala 11 točk za Tosamo Ledito in do 37. minute je kazalo, da bo domača ekipa približno s takšno prednostjo tudi dobila srečanje. A so v zadnjem jurišu igralke Pro-Bita Konjic uspele priti le na točko zaostanka (70:69), za končno zmago pa jim je zmanjkal tudi skok v obrambi in zmaga je ostala na domačem parketu igralk iz Domžal. Kljub temu da je domača zasedba zmagala le za dve točki, je imela Tosama Ledita veliko boljši met iz igre (57%-43%) in kar 16 skokov več. A so imele gostje kar 12 izgubljenih žog manj, zato je bila na koncu razlika tako majhna. 
Pri domači ekipi je največ točk standardno dosegla Urša Žibert, in sicer 16, ob sedmih skokih in podajah, Maša Hlebec in Lara Kozina Bubnič sta jih dodali po 12. Pri Konjičankah sta bili strelsko najboljši Tia Tajhar z 18 točkami in Maruša Podgrajšek z 12.
V naslednjem kolu bodo Domžalčanke 24. marca gostovale v Kranju, igralke Pro-Bit Konjic pa bodo isti dan gostile Akson Ilirijo. 

GROSUPLJE : TRIGLAV 53:70 (17:18, 9:19, 17:12, 10:21)
CELOTNA STATISTIKA
Domača ekipa, ki se je ubadala z zdravstvenimi težavami, se je v soboto popoldan pomerila s prvouvrščeno ekipo prvenstva. Kranjčanke so veljale za absolutne favoritinje, a v prvi četrtini se niso uspele odlepiti, saj so jim domačinke dobro parirale. V drugi četrtini so nato gostje stisnile v obrambi in si do konca prvega polčasa ustvarile 11 točk prednosti. V drugem polčasu se Grosupeljčanke niso predale in so v tretji četrtini skoraj prepolovile prednost Kranjčank, v zadnjem delu igre pa jim je za kaj več zmanjkalo energije in Triglav je rutinirano zmagal. Gostje so iz igre metale 51%, Grosuplje pa le 26%, prav tako pa so Gorenjke imele kar 16 skokov več, tako da njihova zmaga ni bila vprašljiva.
Pri Grosuplju je zelo lepo predstavo prikazala Tinkara Zoran, ki je dosegla kar 29 točk, Kranjčanke pa so se naslonile na dobro igro Rebeke Abramovič, ki je dosegla 20 točk, sledila pa ji je Zala Pavlič s 17.
Igralke Grosuplja bodo že v torek, 23. marca, odigrale še eno težko tekmo, takrat proti Cinkarni Celju, Triglavanke pa bodo dan kasneje doma igrale proti Tosami Lediti. 


RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se