Nazaj

1.SKL za ženske: Vrhunska tekma Urše Žibert, presenečenje v Slovenskih Konjicah, 114 točk Cinkarne Celje

17
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V sredo so dekleta v 1.SKL za ženske odigrale celotno 10. kolo drugega dela državnega prvenstva. V Slovenskih Konjicah je domača ekipa presenetila favorizirano Ježico, na ostalih tekmah so se zmag veselile igralke Cinkarne Celja, Tosame Ledite in Triglava. Na tekmi v Domžalah je zablestela Urša Žibert, ki je 23 točkam dodala 12 podaj.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
10. kolo
Sreda, 17. marca


PRO-BIT KONJICE : JEŽICA 50:49 (10:16, 12:13, 18:7, 10:13)
CELOTNA STATISTIKA
Ježičanke so se v Slovenske Konjice podale v vlogi favoritinj, kar so v prvem polčasu tudi dokazovale, saj so z izjemo 18. minute srečanja, ko je bil rezultat poravnan na 20, vseskozi vodile in na polčas odšle s prednostjo sedmih točk. V tretji četrtini pa gostje od 23. do 28. minute niso našle poti do koša, v tem času pa so Konjičanke z delnim izidom 12:0 tudi prešle v vodstvo. Nato sta ekipi do konca tekme odigrali rezultatsko zelo izenačeno, z majhnim številom doseženih košev. Odločilen trenutek se je zgodil 8 sekund pred koncem srečanja, ko je igralka Pro-Bit Konjic, Ajša Sivka, zadela pod košem za končno zmago Konjičank, ki so tako pripravile veliko presenečenje ter premagale tretjeuvrščeno ekipo 1. SKL za ženske. Ekipi sta bili tudi statistično zelo izenačeni, malenkost bolj ekipno pa so odigrale zmagovalke, ki so v statistiko vpisale 6 podaj več od Ljubljančank.
Pri Konjičankah je bila najboljša strelka Maruša Podgrajšek, ki je dosegla 18 točk, zadela pa je tudi pet metov za tri točke. Pri Ježici se je strelsko izkazala Ema Lapajne, ki je dosegla 15 točk, sledila ji je Sara Meden z 12.      
Pro-Bit Konjice bodo naslednjič aktivne v soboto, ko bodo gostovale v Slovenskih Konjicah, Ježico pa isti dan čaka mestni derbi proti Aksonu Iliriji.

CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 114:48 (21:13, 40:15, 33:12, 20:8)
CELOTNA STATISTIKA
Celjanke so na domačem terenu mirno pričakovale gostje iz Ljubljane, saj so že pred tekmo vedele, da je kvaliteta na njihovi strani. A vseeno je to potrebno dokazati na parketu, kar so domačinke tudi storile. Ilirijanke so se približno uspešno upirale le v prvi četrtini, ki so jo izgubile za 8 točk, nato pa je sledil pravi točkovni tornado domače ekipe, ki je v naslednjih dveh četrtinah dosegla kar 73 točk! Ljubljančanke niso bile kos tempu in kvaliteti zasedbe iz Celja in razlika je stalno naraščala, na koncu se je ustavila pri ogromnih 66 točk. Celjanke so bile boljše v vseh statističnih elementih pohvaliti pa jih velja posebej, ker so v celotni tekmi izgubile le 6 žog.
Pri Cinkarni Celje je bila napadalno najbolj razpoložena Snežana Bogićević, ki je dosegla 20 točk, 6 skokov in 7 podaj, sledila ji je Lea Debeljak z 18. Pri Ilirijankah sta dve igralki dosegli po 11 točk, to pa sta bili Sara Sambolić in Manca Marguč.
Celjanke bodo igrale naslednjo tekmo 23. marca v gosteh pri ekipi iz Grosuplja, Akson Ilirija pa v soboto gosti Ježico. 

TOSAMA LEDITA : GROSUPLJE 83:56 (19:24, 18:13, 27:13, 19:6)
CELOTNA STATISTIKA
Tekma v Domžalah bi morala predstavljati direkten dvoboj za 4. mesto, ki pelje v polfinale 1.SKL za ženske, a so igralke Grosuplja v Domžale pripotovale zdesetkane, saj se ubadajo z zdravstvenimi težavami. To je bilo vidno tudi na sami tekmi, ki so jo sicer gostje bolje odprle in držale korak z Domžalčankami celoten prvi polčas, ki se je končal z neodločenim rezultatom (37:37). V drugem polčasu pa je prišla do izraza daljša klop domače ekipe, kjer je trener Tosame Ledite, Alen Ploj, lahko opravljal več menjav in tako držal svoje igralke bolj spočite, zato je prednost Domžalčank v tem delu igre stalno naraščala in tekmo so igralke Tosame Ledite mirno pripeljale do konca. Zasedba iz Domžal je bila boljša pri metu iz igre (43%-29%), imela 14 skokov in 11 podaj več, zato je njena zmaga popolnoma zaslužena.
Pri Tosami Lediti se je ponovno izkazala Urša Žibert, ki je dosegla 23 točk in kar 12 podaj, po 12 točk sta prispevali Lara Kozina Bubnič (9 skokov) in Zoja Vilfan. Pri gostjah sta bili edini razpoloženi igralki Lea Mehle, ki je, kljub zadetim le trem metom za tri točke od 12, dosegla 16 točk ter Eva Mrhar, ki jih je dodala 14.
Domžalčanke bodo v naslednjem kolu doma gostile Konjičanke, Grosuplje pa v soboto pričakuje Triglavanke. 

TRIGLAV : MARIBOR 87:63 (20:20, 29:15, 18:11, 20:17)
CELOTNA STATISTIKA
S tekmo med prvouvrščeno ekipo prvenstva, Triglavom in zadnjeuvrščeno zasedbo državnega prvenstva, Mariborom, se je zaključilo 10. kolo drugega dela v 1.SKL za ženske. Gorenjke so bile pred tekmo absolutne favoritinje za zmago, skozi igro na parketu pa so to dejstvo tudi pokazale. Štajerke so se sicer domači dobro upirale prvo četrtino, ki se je končala z neodločenim izidom. A so Kranjčanke že v drugi četrtini postavile stvari na svoje mesto in na odmor odšle s 14 točkami prednosti (49:35). V drugem polčasu so Triglavanke kontrolirale razliko in potek tekme, na koncu pa suvereno zmagale s prednostjo 24 točk. Gostje so že ničkolikokrat dve četrtini odigrali zelo izenačeno prti večini svojih tekmic, tokrat prvo in zadnjo, a je bilo to spet premalo za povečanje upanja na zmago. Domača ekipa je imela kar 22 skokov in 10 podaj več od Štajerk, od tod tudi njena prepričljiva zmaga.
Pri Triglavu sta bili najboljši strelki Alina Kvrgić in Nika Horvat, ki sat dosegli po 17 točk. Pri Mariborčankah je bila najboljša strelka Merisa Dautović, ki je 16 točkam dodala kar 15 skokov, Tina Tomšič je prispevala 15 točk.
Kranjčanke bodo naslednjič stopile na parket v soboto, ko potujejo v Grosuplje, Mariborčanke pa 24. marca prihajajo v goste k Ježici. 


RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se