Nazaj

1.SKL za ženske: Veselje Triglava, Ježice in Pro-Bita Konjic, učinkovita Sara Meden

24
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Sredina tedna je bila rezervirana za tri tekme 12. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske. Zmag so se razveselile ekipe Triglava, Ježice in Pro-Bita Konjic, lepa predstava pa je uspela Sari Meden, ki je dosegla 26 točk, 9 skokov in 8 podaj. Z jutrišnjo tekmo med Cinkarno Celjem in Grosupljem se bo 12. kolo tudi zaključilo.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
12. kolo
Sreda, 24. marca


PRO-BIT KONJICE : AKSON ILIRIJA 64:50 (13:11, 19:12, 17:11, 15:16)
CELOTNA STATISTIKA
Pro-Bit Konjice v zadnjem času kažejo dobre predstave in to jih je pred današnjo tekmo proti Aksonu Iliriji navdajalo z optimizmom. Igralke iz Ljubljane pa so zadnji dve tekmi odigrale proti težkima nasprotnicama, ki sta že uvrščeni v polfinale 1.SKL za ženske, zato so se nadejale boljšega rezultata v Slovenskih Konjicah. Prva četrtina je minila v izenačeni igri, na koncu so jo domačinke dobile za dve točki. Nato pa so vsako prednost rahlo povečevale, dve minuti pred koncem pa dosegle najvišjo prednost 21 točk (64:43). Ilirijanke so nato z delnim izidom 7:0 poraz le omilile.  Z zmago so Konjičanke po številu zmag prehitele Ljubljančanke in se povzpele na 6. mesto v državnem prvenstvu. Domača ekipa je bila boljša v večini segmentov igre, najbolj pa je bodla razlika v podajah, saj jih je domača zasedba dosegla 19, gostujoča pa le 5, tako da gre tudi v tej prvini iskati razloge za domačo zmago.
Pri Konjičankah je vrhunsko tekmo odigrala Katja Klančnik, ki je 15 točkam dodala 11 skokov in kar 7 pridobljenih žog, Maruša Podgrajšek in Ajša Sivka sta prispevali po 10 točk vsaka. Pri Aksonu Iliriji sta največ točk dosegli Alina Žitek s 15 in Sara Sambolić s 14.      
Pro-Bit Konjice bodo naslednjič aktivne 31. marca, ko bodo v zadnji tekmi drugega dela državnega prvenstva gostile Maribor, Akson Ilirija pa bo v soboto, 27. marca potovala v Maribor.

JEŽICA : MARIBOR 68:53 (9:30, 19:1, 16:19, 24:3)
CELOTNA STATISTIKA
Ježičanke so gladko uvrščene v polfinale državnega prvenstva, zato so tekmo proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva izkoristile za pripravo na srečanja, ki jih še čakajo v nadaljevanju prvenstva. V tem duhu je tudi minila prva četrtina, ki so jo neobremenjene gostje presenetljivo dobile z visoko razliko. V drugi četrtini so domače favoritinje strnile vrste in na polčas odšle le s tremi točkami prednosti. Začetek drugega polčasa je minil v rezultatsko izenačeni predstavi obeh ekip, Mariborčanke pa so v zadnjo četrtino odšle s prednostjo šestih točk. A niso zdržale, saj so bile tudi oslabljene zaradi odsotnosti Ksenije Hribljan, ob pomanjkanju kvalitetnih rešitev pa so Ježičanke stisnile v obrambi in gostjam v zadnjem delu igre dovolile doseči le tri točke ter si v srečanju polnem preobratov zagotovile pričakovano zmago. Ljubljančanke so imele nekoliko boljši met iz igre ter 10 skokov več od gostujoče ekipe, to pa je na koncu zadostovalo za prepričljivo zmago.
Pri Ježici je bila najboljša strelka Sara Meden, ki je vpisala 26 točk, 9 skokov in 8 podaj, sledila pa ji je Ana Šarić s 16 točkami. Pri Mariboru je Merisa Dautović 14 točkam dodala 11 skokov, Tina Tomšič pa je vpisala 13 točk in 8 skokov.
Ježica bo svojo naslednjo tekmo odigrala 27. marca, ko bodo odšle na kratko pot v Grosuplje, Maribor pa bo isti dan doma pričakal igralke Aksona Ilirije. 

TRIGLAV : TOSAMA LEDITA 63:57 (24:14, 10:19, 17:6, 12:18)
CELOTNA STATISTIKA
Prvouvrščena ekipa državnega prvenstva je doma mirno pričakovala dvoboj z Domžalčankami, a moštvi se lahko potencialno spopadeta tudi v prvem polfinalnem paru, zato je mogoče kakšna taktična zamisel še ostala skrita očem. Kar ni bilo skrito, je bil začetek srečanja, ki so ga zadnji dve minuti prve četrtine Triglavanke odigrale v peti prestavi in z delnim izidom 12:0 ta del igre dobile za 10 točk. A so v drugi četrtini Domžalčanke vrnile udarec in med 14. ter 19. minuto dosegle svoj delni izid 13:0, tako da sta ekipi na odmor odšli skoraj poravnani. V tretji četrtini pa gostje niso dosegle niti točke od 21. do 23. minute in od 27. do 30. minute, kar je domača ekipa s pridom izkoristila in si pred zadnjim delom zagotovila 12 točk prednosti. A to Kranjčankam ni bilo dovolj za miren zaključek tekme, saj so se Domžalčanke v 39. minuti približale na samo 4 točke zaostanka (61:57), za kaj več pa jim je na srečo Gorenjk zmanjkalo časa in energije. Slab izkoristek zadetih metov za tri točke (20%) ter 7 izgubljenih žog več gostujoče ekipe je izničil 15 skokov več, ki so jih dosegle Domžalčanke in Triglav je ostal nepremagan.
Največ točk za Triglav sta dosegli Ajda Burgar in Alina Kvrgić, ki sta jih dosegli po 12. Pri Tosami Lediti je bila tokrat najboljša strelka Lara Kozina Bubnič, ki je dosegla 18 točk in 10 skokov, Urša Žibert je prispevala 10 točk.
Kranjčanke bodo naslednjo tekmo odigrale 1. aprila, ko bo v Celju spet na sporedu derbi najboljših ekip v Sloveniji, Domžalčanke pa bodo 27. marca prav tako igrale proti Cinkarni Celju.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se