Nazaj

1.SKL za ženske: Končano 5. kolo, Celjanke ostale edine neporažene

29
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S tremi odigranimi tekmami 5. kola se je le to zaključilo, na praznovanje noči čarovnic pa bodo bolj zadovoljne odšle igralke Triglava, Cinkarne Celja in Domžal. Domžalčanke so bile uspešne prvič v sezoni 2022/2023!
Naslednje kolo bo odigrano od 5. novembra dalje.

Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
5. kolo
Sobota, 29. oktober


TRIGLAV : TOSAMA LEDITA 69:39 (24:9, 17:9, 19:13, 9:8) 
CELOTNA STATISTIKA
Triglavanke so se po slabšem začetku sezone od pričakovanj in treh zaporednih porazih vrnile na zmagovalno pot. V sobotni tekmi so Kranjčanke visoko premagale domžalsko ekipo Tosama Ledita z rezultatom 69:39.

Po zaporednih porazih so Gorenjke stresle jezo nad Domžalčankami že v prvi četrtini, saj so tekmo začele huronsko in povedle s 17:0. Po tem šoku se Domžalčanke niso več pobrale in do konca tekme je razlika samo naraščala v korist domače ekipe, na koncu so se Gorenjke veselile druge zmage v sezoni.

Veliki razliki je na koncu najbolj botrovalo dejstvo, da so gostujoče igralke izgubile kar 34 žog, Triglav pa 14. Po izgubljenih žogah gostij je Triglav dosegel 25 točk, Tosama Ledita pa le 9. 

Za domačo ekipo sta Tinkara Zoran in Manca Vrečer dosegli po 14 točk, pri Domžalčankah pa je bila dvomestna le Lejla Pamić, ki je dosegla 13 točk.

Igralke Triglava bodo naslednjo tekmo odigrale 5. novembra, ko bodo gostovale v Mariboru, Domžalčanke pa bodo naslednjič aktivne 12. novembra, ko bodo v tekmi 7. kola igrale v Celju. 

CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 83:49 (22:14, 16:7, 26:15, 19:13)
CELOTNA STATISTIKA
Aktualne državne prvakinje tudi po tekmi dveh do zdaj neporaženih ekip še ne poznajo poraza. V 5. kolu je Akson Ilirija doživela prvi poraz v sezoni 2022/2023.

Ekipi sta bili prvih šest minut srečanja dokaj izenačeni, a Akson Ilirija do takrat, tako kot tudi do konca obračuna, nikoli ni vodila. Celjanke so nato stopnjevale ritem, ki mu Ljubljančanke niso mogle slediti in dobile prav vsako četrtino, največjo razliko pa so dosegle prav ob končnem rezultatu, 83:49. Pri domači ekipi so se med strelke vpisale prav vse igralke, ki so stopile na parket. 

Prvakinje so prepričljivo dobile skok (47-29) in dosegle kar 14 podaj več (24-10), kar je bilo poleg boljšega meta iz igre (47%-33%) dovolj za prepričljivo zmago. 

Za Cinkarno Celje je Lea Debeljak dosegla 21 točk, Lea Bartelme in Sara Loomis pa sta v zapisnik zapisali po 11 točk. Pri Ljubljančankah je bila strelsko najboljša in edina z dvomestnim številom doseženih točk, Tara Pulević, ki je dosegla 10 točk.  

V 6. kolu bodo Celjanke 5. novembra gostovale vpri Derby Ježici, Ilirijanke bodo ista dan odšle na kratko pot v Domžale, k istoimenski ekipi. 

DOMŽALE : VBO MARIBOR 66:59 (14:15, 15:19, 11:9, 26:16)
CELOTNA STATISTIKA
Košarkarice Domžal so po današnji tekmi s štajersko zasedbo dočakale prvo zmago v sezoni 2022/2023! Tekmo so domače igralke dobile predvsem po dobri igri v zadnji četrtini. 

Tekma je bila vseskozi izenačena, saj si nobena od tekmic ni priigrala več kot sedem točk prednosti, rezultat pa je bil izenačen petkrat. Na koncu so več koncentracije pokazale Domžalčanke, ki se zasluženo veselijo svoje prve zmage v sezoni. 

Odločilno za prvo zmago domačink je bilo dejstvo, da so Domžalčanke imele kar 25 skokov v napadu, Mariborčanke pa le osem, zato so Domžale tudi dosegle 11 točk več iz drugih napadov.

Pri Domžalah se je strelsko izkazala Laura Medeot, ki je dosegla 14 točk, Špela Berus pa jih je vknjižila 11. Za Štajerke je Tiana Meglič Šteharnik zbrala 15 točk, medtem ko jih je Špela Brecelj dosegla 14, Merisa Dautović pa je vknjižila dvojnega dvojčka (11 točk, 11 skokov). 

Domžalčanke bodo 5. novembra zopet odigrale tekmo na domačem parketu, saj jim takrat v goste prihaja Akson Ilirija, Mariborčanke pa naslednjo soboto gostijo Triglav.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se