Nazaj

1.SKL za ženske: Cinkarna Celje visoko zmagala v Grosuplju

23
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Igralke Cinkarne Celja so v Grosuplju proti domači ekipi v torek zvečer odigrale zaostalo tekmo 5. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske. Kot je bilo pričakovati so Celjanke srečanje prepričljivo dobile. Tekme 12. kola državnega prvenstva za ženske pa bodo odigrane že jutri.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
5. kolo
Torek, 23. marca


GROSUPLJE : CINKARNA CELJE 46:77 (6:24, 12:15, 11:18, 17:20)
CELOTNA STATISTIKA
Aktualne državne prvakinje, ki so se po porazu proti Triglavu pred 14 dnevi pobrale z dvema zelo visokima zmagama v prvenstvu (+36 in +66) so se v zaostali tekmi 5. kola drugega dela 1.SKL za ženske pomerile na gostovanju pri Grosuplju. Kot je bilo tudi pričakovati Celjanke z domačo ekipo niso imele prevelikih težav, saj je bila razlika v kvaliteti in tudi v daljši klopi gostij, očitna. V prvi četrtini so si gostujoče igralke priigrale kar 18 točk prednosti, nato pa so tekmo nekako v drugi prestavi kontrolirale do zadnjega sodnikovega piska in v ostalih treh četrtinah razliko vsakič rahlo povečale. Razlika v številu odigranih težkih tekem v tej sezoni je gostujoči ekipi prinesla več dodatne samozavesti in rezultatsko tehtnico odločno prevesila na stran Celjank. Prav tako pa ne gre zanemariti zdravstvenih težav, s katerimi so se v bližnji preteklosti borile Grosupeljčanke. Odličen met gostujoče ekipe za tri točke (53%) ter kar 15 zadetih trojk in devet izgubljenih žog manj od domače ekipe sta bila dovolj za visoko zmago zasedbe iz Celja.
Pri Grosuplju sta bili najboljši strelki Vanja Tajher in Ana Hrbljan, ki sat dosegli vsaka po 10 točk. Pri Cinkarni Celju je Snežana Bogićević v slabih 20 minutah dosegla 18 točk, Sara Garič in Lea Debeljak sta prispevali po 16 točk.
Ekipi bosta naslednjič stopili na parket ko se bosta med sabo pomerili že čez dva dni, takrat bo tekma v Celju in sicer v okviru 12. kola.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se