Nazaj

1.SKL za ženske: Celjanke suverene v Slovenskih Konjicah

12
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Igralke Cinkarne Celja so na gostovanju v Slovenskih Konjicah vknjižile zanesljivo zmago proti domači ekipi in s tem delno popravile vtis z derbija proti Triglavu, ki so ga izgubile tri dni nazaj. V soboto bodo odigrane vse štiri tekme 10. kola.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
8. kolo
Petek, 12. marca


PRO-BIT KONJICE : CINKARNA CELJE 46:82 (10:20, 13:21, 16:23, 7:18)
CELOTNA STATISTIKA
Aktualne državne prvakinje, ki so pred nekaj dnevi izgubile derbi proti Triglavu, so na današnji tekmi, ki so jo odigrale na gostovanju v Slovenskih Konjicah, želele popraviti vtis s tekme v Kranju. Domača ekipa se je sicer trudila, a pri popravljanju vtisa Celjank niso nudile dostojnega odpora, zato je visoka zmaga Cinkarne Celje zaslužena. Že od prve četrtine naprej so gostje narekovale tempo igre in niso dovolile nikakršnega presenečenja. Celjanke so dobile prav vse četrtine srečanja in prav ob koncu prišle tudi do največje prednosti. Za gostje je spet zaigrala Snežana Bogićević in to se je Cinkarni Celje močno poznalo. Gostje so po izgubljenih žogah domače ekipe dosegle 26 točk (domačinke le 8), imele boljši met iz igre (43%-28%), bile močnejše v skoku (53-24), tako da zmaga igralk iz Celja ni bila vprašljiva.
Pri Konjičankah sta bili najboljši strelki Ajša Sivka in Katja Klančnik, ki pa sta dosegli vsaka le po 9 točk. Za Cinkarno Celje sta  je bila točkovno najbolj uspešni Snežana Bogićević z 18 in Marta Ostojić s 14 doseženimi točkami.
Igralke Pro-Bita Konjic bodo naslednjo tekmo odigrale 17. marca, ko bodo gostile Ježico, Celjanke pa bodo isti dan gostile Akson Ilirijo.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se