Nazaj

1.SKL: Celjanke še drugič v dveh dneh boljše od Grosuplja

25
mar.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Igralke Cinkarne Celja v 48 urah odigrale še drugo tekmo proti ekipi Grosuplja, tokrat sta se zasedbi v zadnji tekmi 12. kola državnega prvenstva pomerili v Celju. Kot je bilo moč pričakovati, so bile domačinke premočne za gostujočo ekipo, tudi tokrat pa je bila razlika med tekmicami velika in skladna z dejstvom, da so Celjanke aktualne državne prvakinje.  V soboto, 27. marca, bodo odigrane tri tekme 13. kola drugega dela 1.SKL za ženske.
Foto: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
12. kolo
Četrtek, 25. marca


CINKARNA CELJE : GROSUPLJE 78:42 (19:11, 18:14, 21:13, 19:4)
CELOTNA STATISTIKA
Cinkarna Celje in Grosuplje sta se srečala drugič v 48 urah, tokrat sta ekipi odigrali zadnjo tekmo v 12. kolu 1.SKL za ženske. Tako kot pred dvema dnevoma so Celjanke tudi tokrat visoko zmagale in upravičile vlogo favoritinj. Pot do zmage so tlakovale na začetku tekme, saj so prvo četrtino dobile z razliko osmih točk. Nato so do konca prvega polčasa držale vse niti igre v svojih rokah in na odmor odšle s prednostjo 13 točk, to prednost pa so v tretji četrtini le še oplemenitile. Igralke Grosuplja so se v prvih treh četrtinah vseeno solidno upirale (v prvi četrtini so prvih šest minut celo vodile), v zadnji pa preprosto popolnoma padle in napadalno niso več našle poti do celjskega koša ter v tem delu igre dosegle le 4 točke, tako da je bil na koncu visok poraz neizogiben. Igralke Cinkarne Celja so bile premočne v skoku (48-35), dosegle 10 podaj več (19-9) in imele kar 15 izgubljenih žog manj (13-28) ter po izgubljenih žogah dosegle kar 36 točk, medtem ko so gostje iz enakih situacij dosegle le 5 točk in to so postali poglavitni razlogi za prepričljivo zmago domače ekipe.
Pri Celjankah je Snežana Bogićević dosegla 20 točk in 10 skokov, Mojca Jelenc ji je sledila s 14 točkami. Pri Grosuplju je bila edina dvomestna po številu doseženih točk Tinakara Zoran, ki jih je dosegla 11.
Cinkarna Celje bo v soboto, 27. marca, potovala na tekmo 13. kola v Domžale, ekipa iz Grosuplje pa bo isti dan na domačem parketu odigrala tekmo istega kola proti Ježici.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se