Nazaj

1. SKL za ženske: Znana sta oba polfinalna para

23
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Z zadnjima tekmama 10. kola v skupini za prvaka se je zaključil drugi del tekmovanja v 1. SKL za ženske in znana sta oba polfinalna para. V prvem paru bosta na dve zmagi igrala Cinkarna Celje in Akson Ilirija, drugi par pa bo Triglav-Grosuplje. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

10. kolo
Sobota, 23. april


GROSUPLJE : AKSON ILIRIJA 71:79 (17:21, 15:16, 15:21, 24:21)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Grosuplja so zadnje kolo drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske končale s porazom proti Aksonu Iliriji, obe ekipi pa sta uvrščeni v polfinale državnega prvenstva z že znanima osvojenima mestoma pred današnjo tekmo. 

Tekma, ki ni odločala o ničemer, je bila v prvi četrtini dokaj izenačena, a so gostje že kmalu povedle in z majhno razliko vodile večino časa. Tudi v drugi četrtini je bila slika tekme podobna in na konec prvega polčasa so gostje odšle s petimi točkami prednosti. V tretji četrtini so se Ljubljančanke rezultatsko nekoliko bolj oddaljile in si pred zadnjim delom priigrale 11 točk prednosti. Ko so Ilirijanke v 35. minuti povedle že s 14 točkami prednosti, je bila tekma bolj ali manj odločena, čeprav so se nekaj minut kasneje Grosupeljčanke še približale le na sedem točk zaostanka, a za kaj več je zmanjkalo časa, gostje pa so tudi ostale dovolj zbrane. 

Ljubljančanke so imele boljši met iz igre za dve točki in tudi deset prostih metov več so zadele, to pa sta poglavitna razloga za današnjo zmago. 

Pri Grosuplju je napadalno izstopala Tinkara Zoran, ki je dosegla 16 točk, Lea Mehle in Sara Meden sta se v zapisnik vpisali s po 13. Za Ljubljančanke je Sara Sambolić dosegla 23 točk, Hana Sambolić se je ustavila pri 17. 

Grosuplje bo svoj polfinalni obračun začela v gosteh, kjer se bo 25. aprila pomerila s Triglavom, Ljubljančanke pa bodo isti dan v drugem polfinalnem obračunu isti dan odšle v Celje. 

CINKARNA CELJE : TRIGLAV 65:63 (15:21, 14:17, 17:11, 19:14)
CELOTNA STATISTIKA
Derbi, ki je odločal o tem, katera ekipa bo končnico oziroma polfinale začela s 1. mesta, so v domači dvorani dobile košarkarice Cinkarne Celja. 

Celotna tekma je bil nervozna, kar dokazuje tudi izključitev obeh glavnih trenerjev na tekmi, saj je bil vložek velik, to pa je prednost domačega igrišča do konca končnice. Prvi polčas so veliko bolje odigrale Kranjčanke, ki so si po koncu prvih 20 minut tekme priigrale devet točk prednosti. V drugem polčasu so se Celjanke nekoliko prebudile in na krilih naveze Macedo-Debeljak hitro znižale zaostanek. V 25. minuti so ponovno povedle, tekma pa je bila od tistega trenutka naprej zelo zanimiva in izenačena, a žal tudi z veliko napakami pri obeh ekipah, saj sta skupaj izgubili kar 55 žog. Na koncu srečanja so bile bolj zbrane domačinke, Kranjčanke pa lahko v zadnjih minutah žalujejo tudi za nekaj zgrešenimi prostimi meti ter poškodbo svoje najboljše igralke, Rebeke Abramovič in zmaga je ostala v Celju. 

V tako izenačeni tekmi so na koncu odločale malenkosti, najbolj pa bode v oči 31 izgubljenih žog gostujoče ekipe, Gorenjke so jih izgubile sedem več od Celjank. 

Najbolj učinkovita igralka Cinkarne Celja je bila Isabela Macedo, ki je dosegla 21 točk, Lea Debeljak pa jih je dodala 18. Pri Kranjčankah je bila strelsko najbolj razpoložena Rebeka Abramovič, ki je dosegla 22 točk, Ajda Burgar jo je spremljala z 11 doseženimi točkami. 

Celjanke v polfinalu 25. aprila doma čakajo Akson Ilirijo, Triglavanke pa bodo v drugem polfinalnem paru isti dan gostile Grosuplje.  

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 2. DELA TEKMOVANJA V 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se