Nazaj

1. SKL za ženske: Zmagi Triglava in Akson Ilirije, 40 točk Hane Ivanuša, trojni dvojček Urše Žibert

19
mar.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Danes so bile v 1. SKL za ženske odigrane tri tekme drugega dela tekmovanja, dve tekmi v skupini za prvaka in eno srečanje v skupini za razvrstitev. Uspešne so bile košarkarice Triglava ter obeh ljubljanskih klubov, presežka pa sta uspela košarkarici Derby Ježice, Hani Ivanuši, ki je dosegla kar 40 točk, ter igralki Tosame Ledite, Urši Žibert, ki je s 26 točkami, 12 skoki in 12 podajami dosegla trojnega dvojčka. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka
3. kolo
Sobota, 19. marec


AKSON ILIRIJA : VBO MARIBOR 75:59 (15:13, 22:19, 20:18, 18:9)
CELOTNA STATISTIKA
Ljubljančanke in Mariborčanke so v prvem delu tekmovanja odigrali dve tekmi s tesnima izidoma in vsaka ekipa je osvojila po eno zmago, zato je tako bilo pričakovati tudi na današnjem srečanju. Na koncu so se zmage veselile Ilirijanke, ki so s tem naredile pomemben korak h kasnejši morebitni uvrstitvi v polfinale državnega prvenstva.

Prva četrtina je minila v izenačeni igri, rahlo prednost pa so si na koncu prvih 10 minut igre ustvarile domačinke. V drugi četrtini so igralke Aksona Ilirije z delnim izidom 10:0 prišle do prednosti 30:18, vendar so Mariborčanke hitro odgovorile s svojim delnim izidom 6:0 in tudi po koncu prvega polčasa si domače igralke niso ustvarile večje prednosti. Tudi tretji del tekme je minil v izenačeni igri, a so ta del srečanja spet dobile Ljubljančanke. V zadnji četrtini pa so Ilirijanke stopile na gas, predvsem so gostjam otežile doseganje košev in jim dovolile le 9 doseženih točk, tako da so se na koncu lahko veselile visoke zmage.

Kot že nekajkrat v sezoni so domače igralke tekmo začele v bolj previdnem ritmu in po prvih štirih minutah je bil rezultat na semaforju le 11:9 za Celjanke. Nato pa je sledila serija 15:3 in po koncu prve četrtine so si košarkarice iz Celja že zagotovile kar 14 točk prednosti. To prednost so v drugi četrtini samo nadgradile in po koncu prvega polčasa je bila tekma, glede na stanje na igrišču, že odločena. A se gostje iz Ljubljane s tem niso strinjale in v tretji četrtini so odigrale odlično v obrambi, ter ta del igre dobile kar za 12 točk. Kljub vsemu pa Celjanke v zadnji četrtini niso več dovolile presenečenja in tekmo so mirno pripeljale do konca v svojo korist ter visoko zmagale.

Skozi celotno srečanja so domače košarkarice prevladovale v hitrih protinapadih, iz katerih so dosegle 23 točk, Mariborčanke pa le 7. Prav tako so domačinke zadele 11 metov za tri točke (Mariborčanke le 4), in sicer s 44% uspešnostjo, kar je bilo dovolj za končno zanesljivo zmago.  

Hana Sambolić je na konto Ilirijank prispevala 26 točk, Tara Pulević jih je dodala 17, Alina Žitek pa je 13 točkam dodala 14 skokov in 6 podaj.  Pri Štajerkah je napadalno izstopala Merisa Dautović (7 skokov), ki je dosegla 19 točk, metem ko jih je Tina Tomšič prispevala 11. 

Ljubljančanke bodo naslednjo tekmo, ko bodo gostovale v Slovenskih Konjicah, odigrale 26. marca, Mariborčanke pa bodo 23. marca gostile Triglav. 

TRIGLAV : PRO-BIT KONJICE 88:60 (23:14, 14:22, 29:12, 22:12)
CELOTNA STATISTIKA
Pred srečanjem s Konjičankami so igralke Triglava veljale za favoritinje za zmago, ta scenarij pa so Kranjčanke s prepričljivo zmago po koncu tekme tudi uresničile. 

Domačinke so tekmo bolje odprle in si po prvi četrtini priigrale že 9 točk prednosti. Ko se je že zdelo, da bo to še ena lahka zmaga Kranjčank, pa so košarkarice Pro-Bit Konjic pokazale zobe in se v drugi četrtini vrnile v igro, saj so ta del srečanja dobile za 8 točk, tako da sta ekipi na veliki odmor šli praktično poravnani. A so se Gorenjke v drugem polčasu takoj zbrale in napadle gostje z vsemi orožji, ter si samo v tretji četrtini priigrale kar 17 točk prednosti, s tem pa praktično odločile zmagovalca srečanja. Zadnjo četrtino so košarkarice Triglava odigrale mirno, gostje pa so se nekoliko vdale v usodo tekme in Gorenjke so prednost še nekoliko povišale za zasluženo zmago na domačem parketu.

V tekmi s tesnim končnim izidom je odločal nekoliko boljši met iz igre grosupeljske ekipe, ki je iz igre metala 39%, domačinke pa le 32%.

Za najboljšo strelko Triglava je bila danes okronana Ajda Burgar z 19 točkami, sledila ji je Rebeka Abramovič s 17. Pri Konjičankah je Maruša Podgrajšek dosegla 21 točk, Katja Klančnik jih je dodala 12. 

V 4. kolu bodo Konjičanke 26. marca gostile Akson Ilirijo, Triglav pa bo 23. marca v Mariboru odigral zaostalo tekmo 2. kola.

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za razvrstitev
3. kolo
Sobota, 19. marec


DERBY JEŽICA : TOSAMA LEDITA 88:82 (11:17, 27:18, 27:27, 23:20)
CELOTNA STATISTIKA
V popoldanski sobotni tekmi skupine za razvrstitev je zasedba Derby Ježice na domačem parketu premagala ekipo Tosamo Ledita in s tem zadržala vodilno pozicijo v skupini za razvrstitev. 

Srečanje so proti koncu prve četrtine bolje odprle Domžalčanke, ki so si v deveti minuti ustvarile celo 11 točk prednosti, kar je bila tudi njihova najvišja prednost na tekmi, četrtino pa so na koncu dobile za šest. A jim domačinke niso ostale dolžne in so se jim s serijo 9:0 najprej približale na 15:17, nato pa so do konca polčasa uspele rezultat obrniti in na veliki odmor oditi s tremi točkami prednosti. Tretja četrtina je minila v izenačenem obračuni, ekipi pa sta bili napadalno zelo razpoloženi, saj sta v tem delu igre dosegli vsaka po 27 točk. V zadnji četrtini sta se ekipi nekaj časa izmenjavali v vodstvu, za zmago domačih pa sta veliko dela opravili Ana Vita Mićunović, ki je dosegla dve zaporedni trojki in danes neustavljiva Hana Ivanuša, ki je z nekaj zadetimi meti dokončala delo, tako pa je zmaga ostala v Ljubljani.

Ekipi sta sicer bili dokaj izenačeni v vseh statističnih elementih, so pa domače igralke zadele tri mete za tri točke več, prav tako pa so zadele vseh 14 prostih metov in na krilih danes odlične Hane Ivanuša na koncu tudi tekmo dobile. 

Strelsko najbolj razpoložena Ježičanka je bila že prej omenjena Hana Ivanuša (met iz igre kar 73%), ki je dosegla kar 40 točk, Ana Vita Mićunović se je ustavila pri 15. Pri gostujoči ekipi je Urša Žibert ponudila vrhunsko predstavo in dosegla trojnega dvojčka, saj je 26 točkam dodala kar 12 skokov in 12 podaj! Lejla Pamić (12 skokov) je za Domžalčanke dosegla 24 točk.

Ježičanke bodo doma spet igrale 22. marca, ko jim v goste prihaja še druga domžalska zasedba, današnji nasprotnici pa bosta 24. marca še enkrat igrali med sabo, takrat bo prizorišče tekme v Domžalah. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se