Nazaj

1. SKL za ženske: Zmaga Derby Ježice proti Akson Iliriji

24
feb.
2023
  • Tekmovanja
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Na parket so danes stopile košarkarice obeh ljubljanskih ekip, Akson Ilirije in Derby Ježice, slednje so ponovno nastopile kot domačinke. Po prvem srečanju v drugemu delu tekmovanja so se veselile košarkarice Derby Ježice, ki so si priborile prvo zmago proti Ilirijankam v tej sezoni.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
5. kolo
Petek, 24. februar

 
DERBY JEŽICA : AKSON ILIRIJA 61:54 (14:13, 14:21, 15:14, 18:6)
CELOTNA STATISTIKA
 
Danes sta se ljubljanski ekipi prvič srečali v drugem delu tekmovanja. Po večkratni izmenjavi vodstva so se prve zmage proti Ilirijankam v tej sezoni veselile košarkarice Derby Ježice. 

Tekmo so z borbeno igro bolje začele Ježičanke, ki so vse od druge do dvanajste minute uspešno ohranjale vodstvo. V zadnjih minutah druge četrtine so Ilirijanke izboljšale svojo igro in tako v drugi polčas stopile s prednostjo šestih točk. Prednost so ohranjale celotno tretjo četrtino, nato pa so v tretji minuti zadnje četrtine košarkarice Ježice ponovno prevzele vodstvo in ga z odločno igro obdržale vse do konca tekme. 

Ježičanke so bile nekoliko bolj natančne pri metu iz igre (35%-27%), prav tako so dosegle večje število podaj (18-8).  Košarkarice gostujoče zasedbe pa so se bolj izkazale pri prostih metih (65%-75%) ter skokih (39-44).

Najboljša strelka Derby Ježice je s 14 točkami postala Hana Ivanuša. Lejla Pamić pa je k temu dodala še 13 točk. V nasprotni ekipi je največ točk prispevala Sara Sambolić, in sicer 14. Sledila ji je Hana Sambolić z 11 točkami.

Derby Ježico naslednja tekma čaka 4. marca, ko se bo kot gostujoča ekipa pomerila s Cinkarno Celjem. Akson Ilirija pa se bo dan kasneje, prav tako kot gostujoča ekipa, pomerila s Pro-Bit Konjicami.
 
RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se