Nazaj

1. SKL za ženske: Zmag v nepopolnem 6. kolu so se veselile gostujoče ekipe

05
nov.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Po treh odigranih tekmah 6. kola v 1. SKL za ženske na vrhu lestvice ostaja do zdaj še neporažena Cinkarna Celje, ki je z današnjo zmago v Ljubljani veselje delila s prav tako gostujočima Akson Ilirijo in Triglavom, ki sta bila uspešna v Domžalah in Mariboru.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
6. kolo
Sobota, 5. november

DERBY JEŽICA : CINKARNA CELJE 61:105 (16:25, 16:28, 13:26, 16:26)

CELOTNA STATISTIKA

Celje je s ponovno zmago ohranilo položaj na vrhu lestvice in ostaja neporaženo. S prepričljivim rezultatom 105:61 in vodstvom čez skoraj celo tekmo, je ekipa premagala domačinke srečanja, Derby Ježico. 

Rezultat tekme je bil skozi celotno tekmo v prid gostjam, ki so vztrajno ohranjale razliko. Kljub trudu, ni Derby Ježica na nobeni točki tekme prešla v vodstvo. Proti koncu dvoboja so Celjanke prednost še povečale in dosegle več kot 100 točk.

Celjanke so zasluženo zmagale, predvsem na račun večjega števila skokov (41-30) ter točk iz protinapada (34-10). Domačinke so popustile tudi pri izgubljenih žogah, ki so jih imele 31, ekipa Celja pa 18.

Ekipi Ljubljančank je Elena Lazarević prispevala 18, Hana Ivanuša pa 14 točk. Med Celjankami pa je izstopala Sara Elizabeth Loomis s 23 točkami, k zmagi pa je z 20 točkami prispevala tudi Lea Debeljak.

Igralke Derby Ježice se bodo lahko naslednjič dokazovale v soboto 12. novembra, s tekmo proti Akson Iliriji. Cinkarna Celje pa bo istega dne gostila ekipo Tosama Ledite.

DOMŽALE : AKSON ILIRIJA 46:72 (11:23, 9:20, 10:17, 16:12)
CELOTNA STATISTIKA
Po porazu na prejšni tekmi so se Ilirijanke pobrale in v 6. kolu premagale domačo ekipo Domžal. 

Ljubljančanke so z dvanajstimi točkami povedle že v prvi četrtini. Svojo prednost so v drugi četrtini le še povečale in tako do konca tekme ohranile razliko ter dosegle peto zmago v tej sezoni. Domžalčanke so v zadnji četrtini sicer dosegle več točk, vseeno pa to ni bilo dovolj da bi se približale nasprotni ekipi. 

Pri Domžalčankah sta se strelsko najbolj izkazali Eliza Pintar in Daša Milinovič, ki sta obe dosegli po 10 točk. Pri zmagovalkah pa je mesto najboljše strelke prevzela Jovana Spasovski, ki je dosegla 13 točk. 

Tekmo 7. kola bo Akson Ilirija odigrala 12. novembra proti Derby Ježici, Domžale pa bodo na isti dan gostovale v Kranju.

VBO MARIBOR : TRIGLAV 62:82 (16:24, 13:25, 23:15, 10:18)
CELOTNA STATISTIKA

Triglav je nadaljeval svojo zmagovalno pot in za svojo drugo zaporedno zmago premagal VBO Maribor. Domačinke so tekmo izgubile predvsem v prvem polčasu, saj so se v tretji četrtini na parket vrnile veliko bolj borbeno. Tako so zmanjšale razliko, kar pa ni bilo dovolj za zmago.

V prvih dveh četrtinah so Triglavanke povedle in si pridobile prednost 20 točk. Košarkarice domače zasedbe so svojo igro popravile z začetkom drugega polčasa in tako dobile tretjo četrtino (23:15). Zadnji del tekme so Kranjčanke ponovno povečale razliko in zmagale z rezultatom 62:82.

Mesto najboljše strelke je pri domači ekipi zasedla Mia Žekš s 14 točkami, sledili sta ji Tina Tomšič in Tiana Meglič Šteharnik, ki sta obe dosegli po 12 točk. Med igralkami Triglava je 17 točk dosegla Tinkara Zoran, 12 pa Rebeka Abramovič.

Ekipo Triglava naslednja tekma čaka 12. novembra, ko se bodo pomerile doma z Domžalami. VBO Maribor bo poizkusil do zmage priti en dan prej, ko do gostoval v Slovenskih Konjicah.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se