Nazaj

1. SKL za ženske: Zanesljiva zmaga Ježičank

12
nov.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V zaostali tekmi sedmega kola so se v mestnem derbiju na Ježici pomerile košarkarice Ježice in Akson Ilirije. Ježičanke so v drugem polčasu nadigrale nasprotnice in na koncu zmagale z 42 točkami razlike. Zadnja tekma sedmega kola med Mariborom in Jasmin sport Ledito bo odigrana v sredo 20. novembra. 


1. SKL za ženske
7. kolo
Torek, 12. november, ob 18:00

JEŽICA : AKSON ILIRIJA 82:40 (17:13, 26:11, 20:7, 19:9)

Jeras 21 (7 skokov), Bajrektarević 21; Vrečer N. 12, Andoljšek 7
STATISTIKA

V uvodnih minutah ljubljanskega derbija sta bili ekipi povsem izenačeni, kljub temu, pa so domačinke na glavni odmor odšle z visoko prednostjo 19 točk in tako praktično odločile zmagovalca. V drugem polčasu so nerazigrane gostje dosegle vsega 16 točk, domačinke pa kar 39.

Pri Ježici sta bili danes zelo razpoloženi za igro Ana Dora Jeras, ki je dosegla 21 točk in 7 skokov, ter Maja Jakobčič, ki je v dobrih 22 minutah dosegla dvojnega dvojčka, 12 točk in 11 skokov. Pri Akson Iliriji je mejo desetih točk presegla le Neža Vrečer, ki je dosegla 12 točk.

V devetem kolu se bodo Ježičanke 21. novembra pomerile s Celjankami, Akson Ilirijo pa že v soboto v  čaka obračun z Jasmin sport Ledito. 

Izjavi trenerjev:
Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Izredno lepa predstava mojih deklet, prav vseh 12 lahko pohvalim za prikazano. Nadigrali smo jih v vseh elementih, kot so odstotek meta, skok, asistence, ter iz minute v minuto le poviševali razliko. Čestitke mojim dekletom za učinkovito igro, ki je navdušila navijače."

Žiga Kobaševič, trener Akson Ilirije:
"Tokrat smo bili premalo skoncentrirani pri vseh segmentih igre, kar je tako izkušena in kvalitetna ekipa, kot je Ježica, znala izkoristiti."



PREOSTALA TEKMA 7. KOLA
Sreda, 20. november, ob 17:45

MARIBOR : JASMIN SPORT LEDITA


LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se