Nazaj

1. SKL za ženske: Zanesljiva zmaga Jasmin sport Ledite

16
nov.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V prvi tekmi devetega kola 1. SKL za ženske so do novih dveh točk prišle košarkarice Jasmin sport Ledite, ki so na Ježici premagale Akson Ilirijo. V sredo bosta na sporedu dve tekmi, in sicer tekma 7 kola med Mariborom in Jasmin sport Ledito ter tekma 9 kola med Domžalami in Pro-Bit Konjicami. Derbi devetega kola, ki bo med Cinkarno Celje in Ježico, je na sporedu v četrtek. Zadnja tekma med Grosupljem in Triglavom pa bo odigrana 27. novembra.


1. SKL za ženske
9. kolo
Sobota, 16. november, ob 18:00

AKSON ILIRIJA : JASMIN SPORT LEDITA 35:78 (9:13, 13:22, 8:17, 5:26)

Andoljšek 11, Vrečer in Jamnik 6; Žibert 20 (8 skokov, 9 podaj, 6 pridobljenih žog)
STATISTIKA

Ekipi sta bili v prvi četrtini še povsem izenačeni, v drugi pa so si gostje predvsem po zaslugi boljšega skoka uspele priigrati več kot deset točk prednosti. Domžalčanke so se po glavnem odmoru na parket vrnile še bolj odločne in v tretji četrtini povsem nadigrale domačinke. V zadnjih desetih minutah so domačinke dosegle le pet točk in na koncu izgubile z visoko razliko.

Urša Žibert je za zmago Jasmin sport Ledite dosegla 20 točk in zbrala še osem skokov, 9 podaj ter 6 pridobljenih žog. Lejla Pamić (12 skokov, 18 točk) in Lara Kozina Bubnič (11 skokov, 10 točk) sta dosegli dvojnega dvojčka. Pri Aksin Iliriji je mejo desetih točk presegla le Julija Andoljšek, ki jih je dosegla 11.

Ilirijanke se bodo prihodnjo soboto pomerile s Celjankami, Jasmin sport Ledito pa v sredo čaka obračun z Mariborom.

Izjavi trenerjev:
Žiga Kobaševič, trener Akson Ilirije:
"Danes smo bili zelo slabi pri zaključkih, slaba koncentracija v napadu pa se je v drugem polčasu prenesla tudi na igro v obrambi."

Alen Ploj, trener Jasmin sport Ledite:
"Čestitke puncam za novo zmago, predvsem drugi polčas smo odigrali dobro in pametno. Upamo, da se nam poškodovane igralke čimprej priključijo na igrišču. Čestitke nasprotnicam za korektno igro."

 

PREOSTALE TEKME 9. KOLA
Sreda, 20. november, ob 20:00
DOMŽALE : PRO-BIT KONJICE

Četrtek, 21. november, ob 20:00
CINKARNA CELJE : JEŽICA

Sreda, 27. november, ob 21:00
GROSUPLJE : TRIGLAV


LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se