Nazaj

1. SKL za ženske: Zadnja tekma 1. dela tekmovanja pripadla Grosuplju

26
feb.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S tekmo v Grosuplju se je zaključil prvi del tekmovanja v 1. SKL za ženske. Domača ekipa je bila pred tekmo favorit srečanja, to dejstvo pa je z zmago tudi upravičila. Drugi del tekmovanja se bo začel 9. marca. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
15. kolo
Sobota, 26. februar


GROSUPLJE : DOMŽALE 80:60 (19:9, 15:17, 26:19, 20:15)
CELOTNA STATISTIKA
Grosupeljčanke so v zadnji tekmi prvega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske gostile Domžalčanke in ta del zaključile s svojo deveto zmago, hkrati pa so se na lestvici po prvem delu povzpele na tretje mesto.  

Domača ekipa je bolje začela srečanje in si v prvi četrtini zagotovila 10 točk prednosti. Vendar so gostujoča ekipa Domžal ni predajala in jo drugo četrtino obrnila sebi v korist ter tako podaljšala čas odločitve o zmagovalcu srečanja. V tretjem delu tekme pa so Grosupeljčanke naredile odločilen korak k zmagi na današnji tekmi, pokazale pa so zavidljivo učinkovitost v napadu in do konca tretje četrtine se je razlika povzpela na 15 točk za domačo ekipo. Domačinke so prav tako zelo dobro začele zadnjo četrtino, ko so gostje tudi že nekoliko popustile in tekma je bila kmalu za tem odločena, saj so slabe štiri minute pred koncem domače igralke povedle za kar 28 točk (80:52), Domžalčanke pa so do konca tekme uspele le nekoliko omiliti poraz, saj so dosegle osem zaporednih točk. 

Grosuplje je doseglo 15 skokov, 10 podaj in 7 pridobljenih žog več od Domžal, poleg nekoliko boljšega meta iz igre (39%-36%) pa so bile to poglavitne prednosti, zaradi katerih so se lahko domače košarkarice veselile visoke zmage.

Pri Grosupeljčankah je bila najboljša strelka Tinkara Zoran, ki je dosegla 28 točk, medtem ko jih je Eva Stefanoski (8 skokov) dodala 18. Za Domžale je Katja Sever dosegla 15 točk, sledila ji je Sandra Jevtović s 13.

Košarkarice Grosuplja bodo v soboto odigrale polfinalno tekmo Pokala članic, drugi del tekmovanja v 1. SKL za ženske pa se bo pričel 9. marca.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se