Nazaj

1. SKL za ženske: Začel se je 2. del tekmovanja, za začetek zmagi Celjank in Grosuplja

09
mar.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V 1. SKL za ženske se je s tekmama v Slovenskih Konjicah in Grosuplju začel drugi del tekmovanja v skupini za prvaka. Nedavno okronane pokalne zmagovalke, igralke Cinkarne Celja, niso imele težav v gosteh pri Konjičankah, dvoboj polfinalistov pokala članic pa je v prvenstvu pripadel domači zasedbi iz Grosuplja.  
Foto: KZS/Jure Banfi

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka
1. kolo
Sreda, 9. marec


PRO-BIT KONJICE : CINKARNA CELJE 52:77 (20:21, 9:15, 12:21, 11:20)
CELOTNA STATISTIKA
Po veselju Celjank v finalu pokalnega tekmovanja so njihove igralke hitro obrnile fokus nazaj na državno prvenstvo, kjer so v premierni tekmi drugega dela tekmovanja gostovale v Slovenskih Konjicah, tudi to tekmo pa so po pričakovanjih zmagale.

Na začetku srečanja je bilo moč opaziti še nekaj mentalne praznine, ki se rada zgodi po koncu določenega tekmovanja, zato je bilo vidno, da so začetek tekme bolj sveže dočakale domače košarkarice, ki so bile v prvi četrtini zelo enakovredne Celjankam. Ekipi sta bili rezultatsko izenačeni do 16. minute, ko so igralke iz Celja naredile delni izid 9:0 in se prvič na tekmi nekoliko odlepile od domačink, vseeno pa so gostje na odmor odšle le s sedmimi točkami prednosti. V drugem polčasu pa je prišla do izraza kvaliteta celjskih košarkaric, ki so v vsaki od zadnjih dveh četrtin pridobile še po devet točk prednosti in tako na koncu zmagale z visoko razliko.

Aktualne državne prvakinje so predvsem bolje izkoriščale napade po dobljenih skokih, saj so tako dosegle 22 točk, Konjičanke pa le sedem. Prav tako je Cinkarna Celje bolj rutinirano znala kaznovati izgubljene žoge Pro-Bit Konjic, saj so tako dosegle 27 točk, v obratni smeri pa so igralke iz Slovenskih Konjic dosegle le 12 točk. Boljši met iz igre gostujoče ekipe (Pro-Bit Konjice 38%, Cinkarna Celje 56%) pa je skupaj z ostalimi statističnimi podatki Cinkarni Celju zagotovil visoko zmago. 

Pri ekipi Pro-Bit Konjic sta Tia Tajhar in Hana Ovčina dosegli po 11 točk. Za Celjanke je Isabela Macedo (11 skokov) dosegla 24 točk.

Košarkarice Pro-Bit Konjic bodo naslednjo tekmo spet odigrale na domačem parketu, saj bodo 16. marca gostile ekipo Grosuplja, Celjanke pa bodo isti dan doma pričakale košarkarice Akson Ilirije. 

GROSUPLJE : VBO MARIBOR 65:50 (14:18, 21:13, 18:12, 12:7)
CELOTNA STATISTIKA
Grosupeljčanke so v tekmi 1. kola drugega dela 1. SKL za ženske na domačem parketu zabeležile tudi prvo zmago, tokrat so bile boljše od gostij iz Maribora. 

Pred tekmo sta si obe ekipi zaželeli zmago, saj v drugem delu tekmovanja v skupini za prvaka vsaka zmaga lahko pomeni korak bližje k uvrstitvi v polfinale končnice. S to mislijo sta se ekipi tudi podali v srečanje, prvo četrtino pa je bolje kazalo Štajerkam, ki so ta del dobile za štiri točke. Vendar so se domačinke v drugi četrtini zbrale in dvoboj tudi z delnim rezultatom 7:0 obrnile v svojo korist, predvsem na krilih boljše igre v obrambi. Tretja četrtina je minila v novem doseženem delnem izidu domačink, ki so v dobri minuti in pol zadele tri zaporedne mete za tri točke in z delnim rezultatom 11:0 prišle do prve dvomestne prednosti na tekmi. Od sredine tretje četrtine se je prednost domače ekipe vseskozi gibala med osmimi in desetimi točkami, Mariborčanke pa do konca tekme niso uspele izvesti preboja in resneje ogroziti zmago Grosupeljčank, ki so tako na najboljši možni način začele drugi del tekmovanja v 1. SKL za ženske.  

Mariborčanke so izgubile kar 25 žog in na celotni tekmi izvajale le dva prosta meta, ta dva podatka pa razkrivata, da so zaradi tega Štajerke težko računale na kaj več kot poraz, poleg tega pa je Grosuplje bolje metalo iz igre (40%-34%) ter je tako zmaga zasluženo ostala na domačem parketu.

Najboljša strelka ekipe Grosuplja je postala Eva Stefanoski, ki je dosegla 18 točk, sledila ji je Mojca Ahac, ki jih je dodala 11. Pri VBO Mariboru je največ točk dosegla Tina Tomšič, in sicer 20.

Košarkarice Grosuplja bodo v naslednjem kolu 16. marca potovale v Slovenske Konjice, Mariborčanke pa bodo isti dan gostile kranjski Triglav.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se