Nazaj

1. SKL za ženske: Za zaključek 5. kola zmagi Cinkarne Celja in Derby Ježice

30
okt.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V dvoboju dveh še neporaženih ekip, so v 5. kolu v Celju domače igralke premagale dosedanjo osvežitev lige, Pro-Bit Konjice. Za zaključek 5. kola pa je svojo prvo zmago v sezoni dosegla tudi ljubljanska Derby Ježica, ki je v gosteh premagala Tosamo Ledita. 
Foto: ŽKK Celje

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
5. kolo
Sobota, 30. oktober


CINKARNA CELJE : PRO-BIT KONJICE 74:49 (18:18, 20:5, 12:13, 24:13)
CELOTNA STATISTIKA
V popoldanski tekmi v Celju sta se pomerili ekipi Cinkarne Celja in Pro-Bit Konjic, ki sta bili do današnjega srečanja neporaženi. Aktualne državne prvakinje so kljub temu veljale za favoritinje za zmago, sam potek tekme pa je to dejstvo tudi potrdil. Konjičanke so sicer odigrale zelo dobro prvo četrtino in bile popolnoma enakovreden tekmec Celjankam, ki pa so v drugi četrtini veliko bolje zaigrale v obrambi in si po koncu prvega polčasa priigrale dvomestno prednost (38:23). Kljub temu gostje v tretji četrtini niso vrgle puške v koruzo, saj so jo celo dobile za točko. Za kaj več pa je zmanjkalo energije in tudi kvalitete, saj so igralke Cinkarne Celja spet veliko bolje zagrale v zadnji četrtini, tokrat v napadu in tako ostale neporažene v dosedanjem delu prvenstva. V tekmi, kjer sta obe ekipi izgubili preveč žog (skupaj kar 52), so Celjanke iz igre metale z boljšim odstotkom od gostij, prav tako pa so dosegle 14 skokov več, s tem pa prišle do končne visoke prednosti.
Za Celjanke je največ točk dosegla Katrina Pardee in sicer 18, svojih 12 točk pa je dodala tudi Mojca Jelenc. Pri Konjičankah je napadalno izstopala Tia Tajhar, ki je dosegla 17 točk a za to potrebovala 22 metov iz igre, sledila ji je Katja Klančnik s 15 točkami. 
Cinkarna Celje bo že 3. novembra odigrala svojo naslednjo tekmo, v okviru 1. kola se bo v Celju pomerila z Grosupljem, Konjičanke pa bodo 6. novembra, v okviru 6. kola, gostile Tosamo Ledita.  

TOSAMA LEDITA : DERBY JEŽICA 61:80 (13:22, 10:15, 22:24, 16:19)
CELOTNA STATISTIKA
Po zmagi v domžalskem derbiju v prejšnjem kolu, so se igralke Tosame Ledita, spet v Domžalah, pomerile z ekipo Derby Ježice, ki je bila do te tekme še brez zmage v prvenstvu. A gostje to dejstvo ni prav nič motilo, saj so tekmo začele poletno (delni rezultat 0:10), si v prvem polčasu priigrale 12 točk prednosti (23:35), nato pa prednost zlahka ohranile do konca tekme za svojo prvo zmago v sezoni 2021/2022. Gostje so bile boljše v skoku, imele 11 podaj več in bolje metale iz igre, ter se tako zasluženo veselile visoke zmage v Domžalah.
Urša Žibert je za Tosamo Ledita dosegla 22 točk, isto število točk je dosegla tudi Lejla Pamić, ki je dodala še 13 skokov. Pri Derby Ježici je bila strelsko najbolj uspešna Nikolina Delić, ki je dosegla 27 točk (8 skokov in 8 podaj), Ana Vita Mićunović jih je prispevala 13. 
V naslednjem kolu bodo Domžalčake 6. novembra gostovale v Slovenskih Konjicah, Ježičanke bodo isti dan gostile Triglav.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se