Nazaj

1. SKL za ženske: Z zmago Cinkarne Celja in s presenečenjem Akson Ilirije zaključeno 3. kolo

15
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S tekmama v Slovenskih Konjicah in Kranju se je zaključilo 3. kolo v 1. SKL za ženske. Igralke Cinkarne Celja so bile v Slovenskih Konjicah močno suverene, košarkarice Akson Ilirije pa so v Kranju pripravile presenečenje in premagale Triglav. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
3. kolo
Sobota, 15. oktober

PRO-BIT KONJICE : CINKARNA CELJE 48:109 (6:23, 21:31, 12:28, 9:27)

CELOTNA STATISTIKA
Pred tekmo bi bila zmaga Konjičank proti Cinkarni Celju ravna veliki senzaciji, Celjanke pa so zlahka prišle do svoje tretje zmage v sezoni. 

Že začetek srečanja je pokazal veliko razliko v kvaliteti med ekipama. Celjanke so v prvem polčasu dosegle kar 54 točk, v drugem pa celo točko več in že drugič v sezoni presegle stotico. Iz igre so metale 61%, Konjičanke pa le 25%. Prav tako so zbrale 16 skokov in tri podaje več od domače ekipe ter izgubile osem žog manj. To pa je bilo dovolj za zmago z ogromno prednostjo.

Za domačo ekipo je največ točk dosegla Eva Brdnik (9 skokov), in sicer 14. Za aktualne državne prvakinje je  Taylah Simmons zabeležila 21 točk, medtem ko jih je Lea Debeljak dodala 20. Mojca Jelenc je dosegla dvojnega dvojčka (14 točk, 10 skokov, 3 blokade) in najvišji statistični indeks na obračunu (24). 

Igralke Pro-Bit Konjic bodo naslednjič stopile na parket 22. oktobra, ko se bodo v Ljubljani pomerile proti Aksonu Iliriji, Celjanke pa se v 4. kolu isti dan odpravljajo v Domžale, kjer jih bo gostila istoimenska ekipa. 

TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 49:71 (11:17, 21:24, 2:14, 15:16)
CELOTNA STATISTIKA
Košarkarice Akson Ilirije so presenetile Triglavanke na njihovem parketu in zabeležile visoko zmago v Kranju ter tako še drugič zmagale v novi sezoni.  

Ekipi sta bili na začetku izenačeni, prvi preboj pa je Ljubljančankam uspel pri rezultatu 11:10 za Triglav, ko so nanizale 11 zaporednih točk in povedle z 21:11. Kranjčanke nikakor niso ujele svojega prepoznavnega ritma in so odšle na veliki odmor z zaostankom devetih točk. Nato pa je sledil popoln napadalni mrk domače ekipe v tretji četrtini, v kateri je v desetih minutah dosegla le 2(!!) točki. S tem pa je bila njena usoda na današnjem srečanju zapečatena in Ilirijanke so zadnji del tekme odigrale enakovredno Gorenjkam ter na koncu zmagale z veliko razliko. 

Akson Ilirija je bila boljša v skoku (36-25), predvsem pa je dosegla kar 22 točk več iz rakete kot domačinke (38-16). Ob 51% metu iz igre gostujoče ekipe (Triglav le 29%) je bila zmaga Ljubljančank več kot zaslužena. 

Najboljša strelka domače zasedbe je s 14 točkami postala Rebeka Abramovič. Pri Aksonu Iliriji je Hana Sambolić dosegla 15 točk, 13 jih je dosegla Sara Sambolić. 

Ilirijanke se v 4. kolu vračajo na domači parket, saj bodo 22. oktobra gostile zasedbo iz Slovenskih Konjic, Gorenjke pa bodo isti dan odpotovale v Ljubljano, kjer jih čaka dvoboj z Derby Ježico. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se