Nazaj

1. SKL za ženske: Z zmago Celjank v Mariboru se je začela sezona 2022/2023

30
sep.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V 1. SKL za ženske se je danes začelo novo državno prvenstvo za sezono 2022/2023. Prve so na parket stopile igralke VBO Maribora in Cinkarne Celja. Branilke naslova državnih prvakinj so vpisale suvereno zmago z rezultatom 65:101. Preostali tekmi 1. kola bosta odigrani jutri, medtem ko bo zadnja tekma tega kola odigrana šele 27. oktobra.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
Petek, 30. september


VBO MARIBOR : CINKARNA CELJE 65:101 (21:27, 14:21, 11:26, 19:27)
CELOTNA STATISTIKA
Na prvi tekmi nove sezone v 1.SKL za ženske sta se v Mariboru srečali domača ekipa in gostje iz Celja, ki so tako na današnji dan začele z obrambo naslova državnih prvakinj. Pred tekmo je bilo jasno, da so Celjanke favoritinje, to pa so nato tudi dokazale na igrišču.

Mariborčanke, ki so zaigrale brez njihove najbolj izkušene igralke, Merise Dautović in brez Tiane Meglič Šteharnik, so se v prvi četrtini dobro upirale, vendar pa so gostjam vseeno dovolile, da so dosegle 27 točk. V drugi četrtini pa so Celjanke zagospodarile na igrišču in prednost gostujoče zasedbe je hitro zrasla na 15 točk, igralke iz Celja pa so bile zelo učinkovite v napadu, saj so dosegle 48 točk, prvi polčas pa dobile z razliko 13 točk (35:48).

Tretja četrtina pa je pokazala, da lahko igralke Maribora brez dveh pomembnih igralk državnim prvakinjam parirajo le slabih 20 minut, saj so po tretjih desetih minutah Celjanke povedle že za skoraj 30 točk in zadnja četrtina je minila v kontrolirani igri gostujoče ekipe, ki se je tako razveselila svoje prve zmage v novi sezoni, dosegla pa je kar 101 točko. 

Celjanke so bile premočne v skoku, saj so uspešno skočile kar 64, Mariborčanke pa le 29 krat. Prav tako so igralke iz štajerske prestolnice za tri točke metale le 13%.

Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Špela Brecelj (8 skokov), ki je dosegla 16 točk, Tina Tomšič in Zoja Vilfan pa sta jih dodali po 10. Najboljša strelka ekipe iz Celja je postala Lea Bartelme, ki je dosegla 24 točk, nova okrepitev iz ZDA, Sara Loomis (8 skokov), pa ji je sledila z 21. Za gostje je druga tuja okrepitev, Taylah Simmons, dosegla 13 točk in kar 14 skokov.

Mariborčanke se bodo v 2. kolu, 8. oktobra v Ljubljani pomerile proti Akson Iliriji, Celjanke pa bodo dan prej odigrale prvi derbi nove sezone, ko bodo doma dočakale ekipo Triglava. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se