Nazaj

1. SKL za ženske: VBO Maribor sezono 2021/2022 končal na 5. mestu, kljub zmagi Pro-Bit Konjice končale na 6. mestu

22
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S tekmo v Slovenskih Konjicah se je pričelo zadnje, 10. kolo v skupini za prvaka 1. SKL za ženske. Konjičanke so na domačem parketu premagale VBO Maribor, gostujoča ekipa pa je na koncu osvojila 5. mesto v državnem prvenstvu, medtem ko so Konjičanke na koncu šeste. Jutri sledita še zadnji dve tekmi 10. kola, med drugim tudi derbi med Cinkarno Celjem in Triglavom, ki bo odločal o prvem mestu po koncu drugega dela tekmovanja in prednosti domačega igrišča do konca končnice. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

10. kolo
Petek, 22. april

PRO-BIT KONJICE : VBO MARIBOR 62:52 (11:8, 25:7, 17:22, 9:15)

CELOTNA STATISTIKA
V tekmi, ki ni več odločala o ničemer, je domača ekipa tekmovalno sezono 2021/2022 zaključila z zmago in na koncu osvojila 6. mesto v državnem prvenstvu.

Mariborčanke so bile v prvem polčasu napadalno neprepoznavne. Če so se v prvi četrtini še lahko kosale z igralkami iz Slovenskih Konjic, so v drugi četrtini popolnoma popustile in domača ekipa je prvi polčas zaključila z 21 točkami prednosti, gostje iz štajerske prestolnice pa so v prvem polčasu dosegle le 15 točk. Tekma je bila s tem praktično odločena in domače košarkarice so v drugem polčasu zato popustile, a zmogle dovolj koncentracije, da so tekmovalno sezono 2021/2022 zaključile z zmago na domačem parketu. 

Boljši met iz igre, 12 izgubljenih žogami manj in 10 podaj več je bilo dovolj za zmago košarkaric iz Slovenskih Konjic, obe ekipi pa se zdaj lahko posvetita načrtovanju prihodnosti.

Eva Brdnik (10 skokov) s 16 doseženimi točkami, in Maruša Podgrajšek z 11 sta bili najboljši strelki Konjičank. Pri Mariborčankah je samo Tiana Meglič Šteharnik dosegla dvomestno število točk, in sicer 10. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 2. DELA TEKMOVANJA V 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se