Nazaj

1. SKL za ženske: VBO Maribor, v lovu za zadnjim mestom v polfinalu, boljši od Pro-Bit Konjic

29
mar.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Z današnjo tekmo v Mariboru se je začelo 5. kolo drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske in sicer samo v skupini za prvaka, saj se je tekmovanje v skupini za razvrstitev že zaključilo. Domača zasedba je bila boljša od gostij iz Slovenskih Konjic in tako Štajerke še vedno napadajo zadnjo pozicijo, ki še pelje v polfinale državnega prvenstva. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

5. kolo
Torek, 29. marec

VBO MARIBOR : PRO-BIT KONJICE 79:64 (20:10, 20:23, 26:13, 13:18)

CELOTNA STATISTIKA
Mariborčanke so na današnji tekmi z mislijo na potencialno uvrstitev na zadnje mesto, ki še pelje v polfinale državnega prvenstva, gostile igralke iz Slovenskih Konjic in na domačem parketu tudi zmagale.

V prvi četrtini so se takoj na začetku bolje znašle Štajerke, ki so tekmo odprle z delnim izidom 8:0, nato pa vodile tudi z 12:3 in prvi del igre dobile z 10 točkami prednosti. V drugi četrtini so nato Konjičanke vzpostavile ravnotežje in ta del dobile za tri točke, tako da so Mariborčanke na veliki odmor odšle s prednostjo sedmih točk. Prvih pet minut nadaljevanja je nato še vedno potekalo v izenačeni igri, a so nato domače košarkarice v dobrih dveh minutah in pol z delnim izidom 11:0 prišle do odločitve o zmagovalcu, pred zadnjim delom tekme pa so vodile za 20 točk in zadnjo četrtino odigrale mirno ter ohranile visoko prednost do konca srečanja. Igralke iz Maribora tako ohranjajo upanje na uvrstitev v polfinale državnega prvenstva, a bodo morale še naprej zmagovati, če želijo prehiteti Akson Ilirijo, ki jim predstavlja največjo konkurenco za uvrstitev v polfinale.

Igralke iz štajerske prestolnice so pot k zmagi tlakovale s solidnim metom iz igre (47%), medtem ko jim Konjičanke v tem segmentu niso zmogle parirati, saj so metale iz igre 37%. Prav tako so domačine pod košem dosegle 38 točk, gostje pa 24 in tu gre iskati poglavitna razloga za današnjo zmago domače ekipe. 

Pri domači ekipi je največ točk dosegla Merisa Dautović (10 skokov), in sicer 23, obilno pa ji je v tem segmentu pomagala tudi Tiana Meglič Šteharnik (8 podaj), ki je tekmo zaključila s 15 doseženimi točkami. Najboljša strelka Pro-Bit Konjic je postala Eva Brdnik s 15 doseženimi točkami, Alja Sodin jih je prispevala 14. 

Tudi v 6. kolu drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske bo VBO Maribor igral doma, saj bodo 6. aprila gostile igralke Grosuplja, medtem ko bodo Konjičanke dva dni prej doma gostile Akson Ilirijo. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se