Nazaj

1. SKL za ženske: V zaostalih tekmah 14. kola zmagi za Grosuplje in Triglav

16
feb.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Sreda zvečer je bila za ženske v 1. SKL delovna, saj sta bili odigrani dve zaostali tekmi 14. kola, v katerih sta slavili zasedbi iz Grosuplja in Kranja. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
14. kolo
Sreda, 16. februar


AKSON ILIRIJA : GROSUPLJE 53:72 (18:19, 13:18, 13:16, 9:19)
CELOTNA STATISTIKA
V Ljubljani sta se srečali ekipi, ki sta v dosedanjem delu prvenstva dosegli isto število zmag, a jih je Akson Ilirija dosegla v dveh tekmah manj. Srečanje pa je bilo pomembno za nadaljnjo razvrstitev, saj sedaj Ilirijanke odkrito napadajo tretje mesto, le tega pa se igralke Grosuplja v troboju s Pro-Bit Konjicami nikakor niso odrekle. Srečanje je bilo v prvi četrtini izenačeno, na koncu tega dela igre so gostje vodile za eno točko. Drugo četrtino so bolje začele Ilirijanke, ki so v 13. minuti povedle za pet točk, a nato popustile in dovolile gostjam, da so z delnim rezultatom 17:4 odšle na odmor s prednostjo šestih točk. Ko so to prednost po koncu tretje četrtine oplemenitile še z dodatnimi tremi točkami prednosti, se je zdelo, da imajo Ljubljančanke v zadnji četrtini še kar nekaj možnosti za uspeh. Vendar je bila domača ekipa v zadnjih desetih minutah napadalno zelo podpovprečna in nikakor ji ni uspelo zmanjšati razlike, še več ta se je povečala v korist gostujočih igralk, ki so, tudi po zaslugi novega delnega rezultata 10:0 na koncu tretje in začetku četrte četrtine, najvišjo razliko naredile prav na koncu tekme, ko je le ta znašala 19 točk za Grosuplje. Pri domači ekipi je zbodlo v oči dejstvo, da so igralke s klopi prispevale le dve točki na celotni tekmi, Akson Ilirija pa je iz igre metala mizernih 23%, to pa je bil tudi razlog, da je gostujoča ekipa zbrala kar 20 skokov več (54-34) in zmaga je zasluženo pripadla Grosuplju, ki ima sedaj na svojem računu osem zmag in zaseda tretje mesto na prvenstveni lestvici. 
Za Ilirijanke je Tara Pulević dosegla 25, pri Grosuplju pa je Dunja Novović dosegla 19 točk, medtem ko jih je Tinkara Zoran (9 skokov) dodala 17.
Ljubljančanke bodo spet aktivne že jutri, ko bodo v Mariboru odigrale zaostalo tekmo 6. kola, igralke Grosuplja pa bodo 26. februarja odigrale tekmo 15. kola, ko jim v goste pridejo igralke Domžal.

DOMŽALE : TRIGLAV 56:88 (20:30, 6:20, 10:15, 20:23)
CELOTNA STATISTIKA
Kljub temu, da so Domžalčanke pred 11 dnevi v sezoni 2021/2022 prvič zmagale, je bilo zelo težko pričakovati, da bodo proti favoritinjam iz Kranja lahko dosegle drugo zaporedno zmago. Zaostala tekma 14. kola se je v takem pričakovanju tudi začela. Kranjčanke so hitro zagospodarile na parketu in nikakor niso dovolile presenečenja ter so zasluženo zmagale. V prvi četrtini so bile napadalno zelo razpoložene, saj so dosegle kar 30 točk, po koncu prvega polčasa, ki so ga gostje dobile s 24 točkami razlike, pa je bil zmagovalec že znan in drugi polčas je predstavljal le še formalnost, Triglavanke pa so tako prišle do svoje 14. zmage v tekoči sezoni. Kranjčanke so bile boljše v domala vseh statističnih aspektih tekme, imele boljši met iz igre (41%-30%), 13 podaj več (22-9) in kar 25 skokov za odbito žogo več (58-33), na koncu druge in začetku tretje četrtine pa jim je uspel tudi neverjeten delni rezultat 22:0, zato je njihova zmaga popolnoma zaslužena. 
V vrstah Domžal je bila najboljša strelka Sandra Jevtović, ki je dosegla 17 točk, Katja Sever jih je prispevala 15. Pri Triglavankah se je strelsko najbolj izkazala Rebeka Abramovič (7 skokov, 8 pridobljenih žog) s 23 točkami in, Zala Pavlič in Yeisy Perez sta dodali po 14 točk. 
Domžalčanke bodo čez dva dni gostovale pri Ježičankah, igralke Triglava pa v soboto čaka derbi prvenstva z ekipo Cinkarne Celja, ki bo obračun gostila v Celju. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se