Nazaj

1. SKL za ženske: V zaostali tekmi 6. kola VBO Maribor po boljšem drugem polčasu premagal Akson Ilirijo

17
feb.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Le 24 ur po odigrani zaostali tekmi 14. kola so igralke Aksona Ilirije v Mariboru odigrale še zaostalo tekmo 6. kola in po boljšem drugem polčasu so se svoje sedme zmage veselile Mariborčanke. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
6. kolo
Četrtek, 17. februar


VBO MARIBOR : AKSON ILIRIJA 75:72 (14:28, 17:16, 17:10, 27:18)
CELOTNA STATISTIKA
Mariborska dvorana Lukna je v četrtek zvečer gostila zaostalo tekmo 6. kola v 1. SKL za ženske. Domača ekipa se je pomerila z ekipo Aksona Ilirije, ki je le dan prej odigrala tudi zaostalo tekmo 14. kola in izgubila z Grosupljem, zato je bilo zelo zanimivo spremljati, kakšna bo reakcija Ljubljančank v tako kratkem času. Mariborčanke bi se z morebitno zmago danes izenačile po številu zmag z Akson Ilirijo in razplamtel bi se boj med štirimi ekipami, katere bi ločila le ena zmaga v boju za 3. mesto na lestvici državnega prvenstva. Tekmo so veliko bolje odprle Ljubljančanke, ki so v prvi četrtini dosegle 28 točk in povedle za kar 14 točk, v drugi pa so gostje vodstvo povišale celo na 22 točk (18:40). A so se do konca prvega polčasa Mariborčanke le zbrale in z delnim rezultatom 13:4 nekoliko zmanjšale zaostanek in drugo četrtino celo dobile. V drugem polčasu pa je sledil preobrat Štajerk, ki so tudi izkoristile nekaj utrujenosti Ljubljančank, ki so odigrale drugo tekmo v 24 urah. Rezultat je bil minuto in pol pred koncem tekme še poravnan na 69, vendar je Ilirijanke na koncu res premagala utrujenost in Maribor se veseli svoje sedme zmage. Domačinke so na koncu dosegle kar 16 skokov več, zaradi česar so dosegle 32 točk iz rakete, to pa je bil eden poglavitnih razlogov za domačo zmago. 
Pri VBO Mariboru je Tiana Meglič Šteharnik dosegla 25 točk in 7 skokov, Mia Žekš pa je dosegla dvojnega dvojčka (15 točk, 11 skokov). Za Akson Ilirijo je Hana Sambolić dosegla 27 točk, Tara Pulević jih je dodala 24, medtem ko sta Sari Sambolić do trojnega dvojčka zmanjkali dve podaji (13 točk, 11 skokov, 8 podaj).
Mariborčanke bodo že čez dva dni v okviru 18. kola doma gostile Tosamo Ledita, Ilirijanke pa bodo isti dan gostovale v Slovenskih Konjicah.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se