Nazaj

1. SKL za ženske: V zaostali tekmi 6. kola Triglav premagal Derby Ježico

26
nov.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V zaostali tekmi 6. kola 1. SKL za ženske sta se v Ljubljani pomerili ekipi Derby Ježice in Triglava. Po pričakovanjih je zmagala ekipa iz Kranja, a je bil rezultat veliko bolj tesen od pričakovanj. 
Foto: ŽKD Derby Ježica

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
6. kolo
Četrtek, 25. november


DERBY JEŽICA : TRIGLAV 54:63 (6:9, 17:17, 8:18, 23:19)
CELOTNA STATISTIKA
V Ljubljani je bila danes odigrana zaostala tekma 6. kola, v kateri je močno favorizirani Triglav v gosteh premagal Derby Ježico, a ni imel lahkega dela. Ekipi sta bili v prvi četrtini napaalno izreno nerazpoloženi, saj sta skupaj dosegli le 15 točk, Derby Ježica pa je do konca polčasa držala korak z gostujočo ekipo. Triglav je šele v tretji četrtini nekoliko pobegnil in si zagotovil mirnejšo končnico, čeprav so Ježičanke konstantno napadale znižanje zaostanka. A so gostje na koncu vseeno vnovčile svojo prednost v kvaliteti in zmagale. Kranjčanke so zbrale več skokov (47-35), podaj (21-11) in imele boljši ostotek meta iz igre, zato so zasluženo zmagale. 
Najboljša strelka Ljubljančank je bila Ema Lapajne, ki je dosegla 18 točk. Pri gostujoči ekipi se je točkovno najbolj izkazala Ajda Burgar, ki jih je dosegla 14, sledila ji je Rebeka Abramovič s 13 točkami in osmimi podajami ter kar sedmimi pridobljenimi žogami.
Derby Ježica bo naslednjo tekmo odigrala v soboto, ko bo doma gostila Akson Ilirijo, Triglav pa bo naslednjič aktiven 4. decembra, ko doma pričakuje Cinkarno Celje. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se