Nazaj

1. SKL za ženske: V zaostali tekmi 16. kola Celjanke boljše od Mariborčank

09
feb.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V 1. SKL za ženske je bila danes odigrana zaostala tekma 16. kola, Cinkarna Celje je v Mariboru pričakovano suvereno premagala domačo ekipo. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
16. kolo
Sreda, 9. februar


VBO MARIBOR : CINKARNA CELJE 52:111 (15:33, 15:31, 10:33, 12:14)
CELOTNA STATISTIKA
Mariborčanke so v okviru zaostale tekme 16. kola danes gostile Cinkarno Celje in jim želele nuditi kar najboljši odpor. A se je srečanje končalo pričakovano, s še eno zmago Celjank. Že v prvi četrtini so gostje postregle z odlično napadalno predstavo, do konca polčasa pa dosegle kar 64 točk in povedle z razliko 34 točk. V drugem polčasu je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo igralke iz Celja presegle 100 doseženih točk, kar jim je nato uspelo že osem in pol minut pred koncem srečanja ter šestič v sezoni 2021/2022. Mariborčanke tako visokemu ritmu tekmic nikakor niso mogle slediti, končna razlika pa je znašala celo 59 točk v korist aktualnih prvakinj. Celjanke so na tekmi dosegle kar 14 trojk, bile pa so boljše v vseh statističnih prvinah ter zasluženo zmagale in še vedno ostale edina neporažena ekipa v 1. SKL za ženske. 
Najboljša strelka pri Mariborčankah je bila Merisa Dautović, ki je dosegla 13 točk in 9 skokov, pri Celjankah pa je Katrina Pardee dosegla 28 točk in 11 skokov, za gostjočo zasedbo pa je kar sedem igralk doseglo dvomestno število točk.
Naslednjo tekmo bodo Mariborčanke odigrale 17. februarja, ko bodo v okviru 6. kola gostile Akson Ilirijo, Celjanke pa bodo 19. februarja doma odigrale derbi proti Triglavu. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se