Nazaj

1. SKL za ženske: V zadnjih tekmah 2. dela tekmovanja do zmag prišle domačinke

15
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Košarkarice 1. SKL za ženske so z današnjima dvobojema zaključile drugi del tekmovanja. V Kranju so po napeti tekmi z razliko štirih točk slavile domačinke. V Celju so bile prav tako bolj uspešne igralke domače zasedbe, ki so z rezultatom 88:49 premagale Akson Ilirijo. V prihodnjih dneh sledi začetek polfinalnih tekem, v katerih se bodo ekipe pomerile s sistemom dveh zmag. Prva tekma je na sporedu 18. aprila, ko se bodo v Celju z domačinkami pomerile Ježičanke.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
14. kolo
Sreda, 5. april

TRIGLAV : DERBY JEŽICA  77:73 (14:21, 27:20, 22:12, 14:20)

CELOTNA STATISTIKA

V Kranju so se danes proti domači ekipi pomerile košarkarice Derby Ježice. Po napeti tekmi so do zmage z razliko štirih točk prišle domačinke.

Tekma se je začela z vodstvom Triglavank, ki so ga kmalu prevzele košarkarice gostujoče zasedbe. Te so prednost obdržale v prvem delu druge četrtine in jo nato izgubile. Do konca tekme so se večkrat približale domačinkam ter zadnjo četrtin dobile z delnim rezultatom 14:20, kar pa ni bilo dovolj za zmago.

Košarkarice domače zasedbe so bile nekoliko bolj natančne pri metu iz igre (47%-45%), imele so tudi več podaj (26-21) ter manj izgubljenih žog (18-23). Gostje so bile za malenkost bolj uspešne pri izvedbi prostih metov (71%-72%).

V domači ekipi je največ točk prispevala Lara Kozina Bubnič, in sicer 14. Sledila ji je Anja Dragar z 12 točkami. Za Derby Ježico so po 14 točk dosegle Elena Lazarević, Ela Mićunović, Hana Ivanuša ter Lejla Pamić.

Triglav naslednja tekma čaka 19. aprila, ko se bo v prvem polfinalnem dvoboju v gosteh pomerila proti Akson Iliriji. Ježičanke se bodo prav tako v prvi tekmi polfinala, 18. aprila, kot gostujoča ekipa pomerile proti Cinkarni Celje. 

CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 88:49 (25:13, 21:21, 22:7, 20:8)
CELOTNA STATISTIKA

Druga današnja tekma je potekala v Celju, kjer so se proti domačinkam pomerile Ilirijanke. Ob koncu so slavile domačinke, ki so na krilih Taylah Rose Simmons dosegle visok rezultat 88:49.

Celjanke so prednost, pridobljeno v prvih minutah tekme, ohranjale vse do konca dvoboja. Ljubljančanke so najbolj borbeno igro prikazale v drugi četrtini, ki je bila izenačena z delnim rezultatom 21:21, kar pa ni bilo dovolj za prevzem vodstva.

Celjanke so bile boljše v skoraj vseh segmentih statistike, razlika je bila najbolj opazna pri metu iz igre (49%-30%), skokih (43-31) ter podajah (18-13).

Najboljša strelka tekme je z 28 točkami postala Taylah Rose Simmons (Cinkarna Celje), ki je ekipi prispevala še 10 skokov. Prav tako je izstopala Sara Elizabeth Loomis z 21 točkami. Za nasprotno ekipo je bila strelsko najbolj natančna Jovana Spasovski, ki je dosegla 14 točk.

Obe ekipi se bosta naslednič pomerili v polfinalu. Celjanke se bodo 18. aprila v gosteh pomerile proti Derby Ježici, Ilirijanke pa dan kasneje, na domačem parketu, proti Triglavu. 

RAZPORED TEKEM V KONČNICI IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se