Nazaj

1. SKL za ženske: V uverturi zadnjega kola prvega dela tekmovanja zmaga za Ježičanke

18
feb.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Z današnjo tekmo v dvorani Ježica se je pričelo zadnje kolo prvega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske. Ježičanke so prvi del državnega prvenstva zaključile s svojo skupno četrto zmago v tej sezoni. Preostale tekme zadnjega kola bodo odigrane v soboto, 19. februarja. 
Foto: ŽKD Derby Ježica

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
18. kolo
Petek, 18. februar


DERBY JEŽICA : DOMŽALE 92:61 (21:19, 24:18, 23:14, 24:10)
CELOTNA STATISTIKA
Na Ježici, v Ljubljani se je danes zvečer odigrala prva tekma zadnjega kola v prvem delu tekmovanja 1. SKL za ženske. Pri domači ekipi so gostovale zadnjeuvrščene Domžale, ki so nedavno zmagale svojo prvo tekmo v sezoni. Ježica je prvi del tekmovanja zaključila z zasluženo zmago. Začetek tekme je potekal v izenačeni igri, po začetnih dveh minutah pa so bile Ježičanke stalno v manjši prednosti, ki so jo nekoliko povečale do konca prvega polčasa, ki je sicer bil napadalno zelo všečen, saj sta bili ekipi dokaj razpoloženi v tem segmentu igre. V drugem polčasu pa so Ježičanke prestavile v višjo prestavo in si na koncu tretje četrtine priigrale že 17 točk prednosti. A se niso ustavile pri tem, saj je v zadnjem delu igre razlika stalno naraščala, slabih pet minut do konca tekme so gostje zaostajale že za 27 točk (82:55) in tekma je bila odločena, na koncu se je razlika ustavila pri 31 točkah za domačo ekipo. Ježičanke so znale kaznovati kar 22 izgubljenih žog Domžal, prav tako so iz igre metale kar 54%, zato je bila njihova visoka zmaga popolnoma zaslužena. 
Najboljša strelka Derby Ježice je bila Hana Ivanuša, z 19 doseženimi točkami, Ana Vita Mićunović jih je prispevala 17. Pri Domžalah je Sandra Bajrektarević dosegla 13 točk, sledila ji je Dora Mlakar z 12 doseženimi točkami. 
Kljub temu, da sta ekipi odigrali tekmo zadnjega kola prvega dela, bosta v naslednjem tednu odigrali še vsaka po eno zaostalo srečanje. Ježičanke bodo 25. februarja odigrale mestni obračun z Akson Ilirijo, Domžalčanke pa bodo dan kasneje gostovale v Grosuplju. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se