Nazaj

1. SKL za ženske: V sobotnih tekmah 1. kola uspešne Ježičanke in Triglavanke

01
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V soboto sta bili v 1. SKL za ženske odigrani še dve tekmi 1. kola nove sezone državnega prvenstva. V Ljubljani so Ježičanke na koncu gladko premagale gostujočo ekipo Domžal, državne podprvakinje pa doma niso imele težav z gostjami iz Slovenskih Konjic. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
Sobota, 1. oktober

DERBY JEŽICA : DOMŽALE 74:59 (22:14, 18:16, 16:17, 18:12)

CELOTNA STATISTIKA
Ježičanke so svoj prvi nastop v novi sezoni sklenile z zmago proti Domžalam. Ljubljančanke so si v prvi četrtini kmalu priigrale nekaj manj kot 10 točk prednosti, nato pa so to razliko držale vse do konca tretje četrtine. V zadnjem delu igre so se gostje nevarno približale le na pet točk zaostanka (56:51), vendar pa je bilo to največ kar so zmogle. Po minuti odmora domačega stratega, Predraga Milovića, so se Ježičanke odzvale z delnim izidom 12:2 in tekmo mirno pripeljale do konca ter se veselile svoje prve zmage v sezoni 2022/2023.

Ljubljančanke so veliko bolje zadevale iz igre od gostujoče ekipe (47%-32%), predvsem pa bode v oči, da so Domžalčanke iz 21 poizkusov meta za tri točke zadele le dva, medtem ko so domačinke zadele 10 metov za tri točke, to pa je bil poglaviten razlog za končno zmago ekipe iz Ljubljane. 

Najboljša strelka domače ekipe je postala Maja Jakobčič (8 skokov), ki je dosegla 18 točk, Ana Dora Jeras jih je prispevala 15. Pri poraženkah je Špela Berus s sicer slabim metom iz igre tekmo zaključila pri 16 točkah, Dora Mlakar pa je z 12 točkami in 11 skoki dosegla dvojnega dvojčka.

Derby Ježica v 2. kolu zopet igra doma in 8. oktobra se bo pomerila še z drugo ekipo iz Domžal, Tosamo Ledito, medtem ko Domžale isti dan doma gostijo Pro-Bit Konjice. 

TRIGLAV : PRO-BIT KONJICE 76:43 (16:9, 27:15, 16:7, 17:12)
CELOTNA STATISTIKA
V premiernem nastopu Triglava in Pro-Bit Konjic v sezoni 2022/2023 so se zmage, pričakovano, veselile Kranjčanke, ki so že pred tekmo veljale za favoritinje srečanja.

Po začetnem preverjanju trenutnega stanja obeh ekip, so Kranjčanke hitro prestavile v višjo prestavo, Konjičanke pa so jim težko sledile in razlika je stalno naraščala do konca tekme, saj so državne podprvakinje dobile vse štiri četrtine, na koncu pa slavile z razliko 33 točk.

Gorenjke so bile boljše v večini segmentov košarkarske igre. Bile so boljše pri metu iz igre (47%-35%), predvsem pa je bila vidna razlika pri podajah, saj so jih Triglavanke dosegle 24, gostje pa le 8. Kot zanimivost velja omeniti, da so Konjičanke veliko bolje metale za tri točke kot za dve (58%-25%), še bolj nenavadno pa je število izgubljenih žog gostujoče zasedbe, saj so se igralke iz Slovenskih Konjic ustavile pri številki kar 42!. 

Rebeka Abramovič s 23 točkami in Tinkara Zoran s 14 sta bili najboljši posameznici domače ekipe. Pri ekipi Pro-Bit Konjice je Zoja Visočnik dosegla 16 točk.

Triglavanke se že v 2. kolu odpravljajo na derbi lige k Celjankam, tekma bo odigrana v petek, 7. oktobra. Konjičanke dan kasneje odhajajo na gostovanje v Domžale, kjer se bodo pomerile z istoimensko ekipo. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se