Nazaj

1. SKL za ženske: V prvi tekmi 7. kola drugega dela tekmovanja Celjanke zmagale v Ljubljani

08
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V Ljubljani sta se v prvi tekmi 7. kola drugega dela tekmovanja pomerili ekipi Aksona Ilirije in Cinkarne Celja. Gostujoče igralke so upravičile vlogo favoritinj in tekmo prepričljivo dobile. Ostali dve tekmi 7. kola bosta odigrani v soboto, 7. aprila. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

7. kolo
Petek, 8. april

AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 63:102 (14:25, 20:38, 11:13, 18:26)

CELOTNA STATISTIKA
Tekma med Aksonom Ilirijo in Cinkarno Celjem je bila uvod v 7. kolo drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske. Celjanke so jo suvereno dobile in tako še naprej držijo prvo mesto na lestvici državnega prvenstva. 

Od prve minute naprej so Celjanke zagospodarile na terenu in v prvem polčasu prikazale odlično napadalno igro, saj so v prvih dvajsetih minutah dosegle kar 63 točk. Vsekakor je bila razlika med ekipa evidentna, saj Ljubljančanke niso zmogle slediti tempu, ki so ga narekovale gostje. Košarkarice Celja so dobile vse četrtine in sedmič v sezoni dosegle več kot 100 točk, domača ekipa pa na tekmi ni vodila niti enkrat, najvišjo razliko pa so gostje dosegle pred samim zaključkom srečanja, ko so povedle kar za 41 točk. 

Igralke iz Celja so bile dominantne v vseh statističnih elementih, navdušuje pa kar 25 podaj, 54 skokov in samo 6 izgubljenih žog. 

Najboljša strelka pri Ljubljančankah je postala Žana Žorž s 15 doseženimi točkami, Sara Sambolić jih je dodala 11, topa sta bili edini dve domači igralki, ki sta dosegli dvomestno število točk. Za gostujočo ekipo je Ana Nuša Anžič dosegla 18 točk, napadalno pa ji je najbolj pomagala Lea Debeljak, ki je tekmo končala pri 16 doseženih točkah. 

Ilirijanke 12. aprila potujejo na naslednjo destinacijo, v 8. kolu bodo gostovale pri VBO Mariboru. Košarkarice iz Celja pa isti dan doma gostijo Grosuplje. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI DRUGEGA DELA TEKMOVANJA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se