Nazaj

1. SKL za ženske: V nadaljevanju 16. kola zmagi za Ježico in Triglav

29
jan.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V soboto popoldan se je nadaljevalo 16. kolo v 1. SKL za ženske, s tekmama v Ljubljani in Slovenskih Konjicah. Na tekmi v Ljubljani so na koncu z visoko razliko zmagale košarkarice Ježice, v Slovenskih Konjicah pa so se morale Triglavanke za končno zmago močno potruditi. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
16. kolo
Sobota, 29. januar


DERBY JEŽICA : GROSUPLJE 79:59 (17:20, 14:13, 25:17, 23:9)
CELOTNA STATISTIKA
Četrtouvrščene igralke Grosuplja so v soboto popoldan gostovale pri Ježičankah in presenetljivo visoko izgubile srečanje 16. kola. Mlade Ljubljančanke, ki so pred dvobojem v dosedanjem poteku prvenstva zmagale le dvakrat, so se gostjam odlično zoperstavile in predvsem po vrhunskem drugem polčasu vpisale svojo tretjo zmago v sezoni 2021/2022. Prvi polčas je minil v zelo izenačeni tekmi, a so v tem času večinoma vodile gostje, največ za sedem točk na začetku tekme (4:11). V drugem polčasu pa se je Ježičankam popolnoma odprlo v napadu, Grosupeljčanke, za katere ni igrala poškodovana Sara Meden, pa so imele težave z izgubljenimi žogami (na koncu kar 21), po katerih so domačinke dosegle kar 23 točk. V zadnji četrtini so bile gostje še neučinkovite v napadu, zato je na koncu razlika narasla na kar 20 točk za zasluženo zmago igralk Ježice.
Pri Ljubljančankah so se zelo izkazale tri igralke. Nikolina Delić (11 skokov) je dosegla 20 točk, Hana Ivanuša in Ana Vita Mićunović pa sta jih prispevali po 18. Pri gostjah je Eva Stefanoski dosegla 14 točk in 13 skokov.
Ježičanke bodo naslednjič aktivne 3. februarja, ko bodo gostovale v Celju, kjer bodo odigrale zaostalo tekmo 13. kola, Grosuplje pa bo dan prej prav tako odigralo zaostalo tekmo 13. kola ko bo doma gostilo VBO Maribor.  

PRO-BIT KONJICE : TRIGLAV 63:65 (10:13, 23:18, 9:12, 21:22)
CELOTNA STATISTIKA
V Slovenskih Konjicah je v soboto popoldan gostoval Triglav, ki je veljal za favorita srečanja, a so se morale Kranjčanke za svojo šesto zaporedno zmago močno potruditi. Obe ekipi v prvi četrtini napadalno nista blesteli, tekma pa je ostala rezultatsko zelo zanimiva tudi po koncu prvega polčasa, ki so ga, tudi po zaslugi delnega izida 9:0 v drugi četrtini, za dve točki dobile Konjičanke. V drugem polčasu so domačinke vodile večji del tretje četrtine, nato pa so Triglavanke vseeno prevzele pobudo in v zadnji četrtini spet povedle. Domačinke so vseeno izenačile rezultat na 60, takrat pa je na sceno stopila mlada Yeisy Alexandra Perez, ki je za Triglav dosegla zadnjih pet točk in zmaga je odšla v Kranj. V izenačeni tekmi, na kateri je bilo 7 izenačenj in 7 sprememb vodstva je Triglav zmagal kljub 25 izgubljenim žogam in le s sedmimi doseženim podajami. 
Za domačo ekipo je Tia Tajhar dosegla 23 točk, Hana Ovčina jih je dodala 11. Pri Triglavu je bila najbolj učinkovita Rebeka Abramovič, ki je zbrala 21 točk, Lara Kozina Bubnič pa jih je prispevala 15. 
Igralke Pro-Bit Konjic bodo v naslednjem kolu 5. februarja gostovale v Grosuplju, Triglavanke pa bodo svojo naslednjo tekmo odigrale šele 16. februarja, ko bodo gostovale pri ŽKK Domžalah. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se