Nazaj

1. SKL za ženske: V mestnem obračunu zmaga Tosami Ledita

14
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Na drugi tekmi 3. kola v 1. SKL za ženske sta si v mestnem obračunu nasproti stali ekipi Tosame Ledite in Domžal. Srečanje je pripadlo Tosami Lediti, ki je zmagala s 67:56, največji del prednosti pa so si zmagovalke priigrale v tretji četrtini. Preostali dve tekmi 3. kola bosta na sporedu jutri.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
3. kolo
Petek, 14. oktober


TOSAMA LEDITA : DOMŽALE 67:56 (24:21, 13:13, 18:9, 12:13) 
CELOTNA STATISTIKA

V mestnem obračunu med dvema domžalskima ekipama, je prvo zmago v tovrstnem obračunu za sezono 2022/2023 odnesla ekipa Tosame Ledita.

Prvi del srečanja je minil v zelo izenačeni igri, obe ekipi pa sta bili v napadu bolj razpoloženi v prvi četrtini kot v drugi. O izenačenosti prvega polčasa priča dejstvo, da so igralke Tosame Ledite svojo največjo prednost dosegle malce več kot minuto pred koncem polčasa, ko so povedle za šest točk (37:31). Glavnino končne razlike pa so si domačinke pridelale v tretji četrtini, ki so jo dobile z devetimi točkami prednosti in odšle na zadnji del tekme z dvomestno prednostjo (55:45). Ko so se igralke Domžal v 33. minuti približale le na štiri točke zaostanka (55:51) je bilo moč pričakovati izenačeno končnico, a se domača zasedba s tem ni strinjala in je v naslednjih petih minutah z delnim izidom 12:0 dosegla svojo največjo prednost na obračunu (67:51) in s tem so domačinke prišle do zanesljive zmage.

Tosama Ledita je zmagala tudi zahvaljujoči 22 skokom v napadu ter štirim zadetim trojkam več od gostujoče ekipe, prav tako pa so domače igralke dosegle pet podaj več od gostij.

Z tokratno domačo ekipo je Urša Žibert zbrala 25 točk in 7 skokov, Lejla Pamić ji je sledila z dvojnim dvojčkom (16 točk in kar 14 skokov). Najboljša strelka Domžal je bila danes Dora Mlakar (8 skokov), ki je dosegla 11 točk, Katja Sever pa je prispevala 10 točk.

Tosama Ledita bo naslednji obračun odigrala ponovno na domačem parketu, ko bo v 4. kolu, 22. oktobra, gostila VBO Maribor, Domžale pa isti dan in ob isti uri (18.00) gostijo Cinkarno Celje. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se