Nazaj

1. SKL za ženske: V derbiju Celjanke premočne za Triglav, Ilirijanke do četrte zmage, Domžale še vedno brez zmage

04
dec.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V 9. kolu 1. SKL za ženske smo dočakali prvi glavni derbi slovenske ženske klubske košarke. Cinkarna Celje je v Kranju pokazala, da je trenutno boljša od Triglava in s tem so se Celjanke same zavihtele na vrh prvenstvene lestvice. V Ljubljani so igralke Aksona Ilirije presenetljivo zlahka opravile s Konjičankami, ŽKK Domžale pa tudi v 9. kolu niso dosegle svoje prve zmage, tokrat je bila boljša Derby Ježica. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
9. kolo
Sobota, 4. december


AKSON ILIRIJA : PRO-BIT KONJICE 76:58 (21:20, 15:18, 20:11, 20:9)
CELOTNA STATISTIKA
Ekipi Aksona Ilirije in Konjic sta se v sobotni dvoboj podali iz dveh različnih izhodišč, saj so Ilirijanke pred tekmo zmagale trikrat zapored, Konjičanke pa so pred tem srečanjem doživele dva zporedna poraza. Prvi polčas je minil v izenačeni igri in tudi rezultatu, na koncu pa so rahlo pobudo prevzele gostje. V drugem polčasu pa so Ilirijanke zagospodarile na igrišču, Konjičanke pa nikakor niso uspele najti poti do koša in so drugi polčas izgubile kar za 20 točk, saj so izgubile veliko žog, igralke Aksona Ilirije pa so te izgubljene žoge pretvorile v hitre protinapade, preko katerih so dosegle 14 točk, gostje pa iz enakih situacij niti ene(!). Prav tako so domačinke izgubljene žoge gostije pretvorile v skupaj 22 doseženih točk, igralke iz Konjic pa so na ta način dosegle le 4 točke, zato na koncu razlika 18 točk za domače ne preseneča in Ilirijanke se veselijo svoje četrte zaporedne zmage.  
Pri Ilirijankah je Hana Sambolić dosegla 24 točk, njena sestara Sara pa 15 (8 skokov). Pri gostjah je Eva Brdnik dosegla 19 točk, Zoja Visočnik jih je dodala 15. 
Ilirijanke bodo v pogonu spet 16. decembra, ko bodo v Mariboru odigrale zaostalo tekmo 6. kola, Konjičanke pa bodo 11. decembra, v 10. kolu, gostile Domžale.

TRIGLAV : CINKARNA CELJE 68:76 (13:17, 24:23, 11:20, 20:16)
CELOTNA STATISTIKA
V 9. kolu sezone 2021/2022 smo bili priča prvem derbiju med Triglavom in Cinkarno Celjem, ki sta dva najbolj uspešna kolektiva v ženski klubski košarki. Ekipi sta bili v prvem polčasu precej izenačeni, kakor tudi pritiče derbiju. Odločilni del igre se je zgodil med 25. in 33. minuto, ko so Celjanke dosegle delni izid 19:6 in pobegnile na rezultat 65:50, nato pa so s kontrolirano igro dokaj mirno prišle do zmage in tako ostajajo edina neporažena ekipa v prvenstvu. Za zmago Triglava bi morala domača ekipa izgubiti manj žog, to je bila tudi najbolj vidna hiba Kranjčank, saj so jih izgubile kar 25, proti aktualnim državnim prvakinjam pa je težko zmagati s takim številom izgubljenih žog.  
Za Triglav je Rebeka Abramovič dosegla 18 točk, Gala Kramžar jih je dodala 16. Pri Celjankah se je spet izkazala Katrina Pardee, ki je dosegla 24 točk, 18 jih je prispevala Isabela Macedo.
Triglav bo svojo naslednjo tekmo spet odigral doma, saj bodo Kranjčanke 10. decembra gostile Tosamo Ledita, Cinkarna Celje pa bo isti dan potovala na tekmo v Grosuplje.

DOMŽALE : DERBY JEŽICA 74:88 (15:23, 24:15, 19:27, 16:23)
CELOTNA STATISTIKA
Domžale so v tekmi z Derby Ježico resno konkurirale za prvo zmago v sezoni, a se jim je ta ponovno izmuznila. Tekmo so bolje začele Ljubjančanke, a so se domačinke v drugi četrtini zbrale in na polčas odšle s prednostjo ene točke. V tretji četrtini so domače igralke celo prišle do prednosti sedmih točk (57:50) in ko se je že zdelo, da je lahko današnji večer tisti, ko bodo slavile, so Ježičanke izvedle delni izid 11:0 in tekmo preobrnile v svojo korist. Po tem delnem izidu se Domžalčanke niso več pobrale in Ježičanke so slavile svojo drugo zmago v sezoni. 
Pri Domžalah je Eliza Pintar dosegla 18 točk, Sandra Jevtović in Špela Berus sta jih dodali po 13. Za Ježičanke je Hana Ivanuša dosegla kar 27 točk in 16 skokov, Nikolina Delić pa 20 (10 skokov, 6 podaj). 
Domžalčanke na svojo naslednjo tekmo 11. decembra odhajajo v Slovenske Konjice, Ježičanke pa bodo dan prej gostovale v Mariboru.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se