Nazaj

1. SKL za ženske: V Slovenskih Konjicah do zmage Mariborčanke

20
mar.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V ponedeljek sta v Slovenskih Konjicah na igrišče stopili ekipi Pro-Bit Konjic in VBO Maribora. Po napeti tekmi so z razliko štirih točk zmagale Mariborčanke. Strelsko se je na dvoboju najbolj izkazala Eva Brdnik, ki je za domačo ekipo dosegla 26 točk.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
12. kolo
Ponedeljek, 20. marec


PRO-BIT KONJICE : VBO MARIBOR 63:67 (11:22, 22:19, 14:20, 16:6)
CELOTNA STATISTIKA

Danes so košarkarice 1. SKL odigrale tekmo 12. kola, drugega dela tekmovanja. Proti domači ekipi Pro-Bit Konjic so se pomerile Mariborčanke. Po izenačeni tekmi so si zmago priborile gostje in zabeležile svojo deveto zmago v sezoni.

Igralke Maribora so vodile skoraj skozi celotno tekmo, domačinke pa so se jim večkrat približale ter v zadnjih minutah dvoboja tudi izenačile rezultat. Gostje so ponovno stopile v vodstvo z zadetim metom Aneje Stojko ter nato do konca tekme uspešno ohranjale prednost.

Domačinke so bile bolj uspešne pri prostih metih (73%-64%), podajah (21-16) ter izgubljenih žogah (15-24). Košarkarice gostujoče zasedbe pa so bile bistveno boljše pri skokih (26-51).

Najboljša strelka tekme je s 26 točkami postala košarkarica Pro-Bit Konjic, Eva Brdnik. Maruša Podgrajšek je k temu dodala še 16 točk. Za zmagovalno ekipo je največ točk dosegla Merisa Dautović, in sicer 16. Sledila ji je Špela Brecelj s 15 točkami.

Pro-Bit Konjice naslednja tekma čaka 1. aprila, ko se bodo v domači dvorani pomerile proti Triglavu. Košarkarice VBO Maribora pa bodo naslednjič na parket stopile 25. marca v Ljubljani, kjer se bodo pomerile z Derby Ježico. 


RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se