Nazaj

1. SKL za ženske: V Mariboru do zmage Domžalčanke

14
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V Mariboru so se danes proti domačinkam pomerile košarkarice Domžal. Ekipi sta si skozi celo tekmo izmenjevali vodstvo, ob koncu pa so se zmage veselile Domžalčanke. Najboljša strelka tekme je z 21 točkami postala Špela Berus (Domžale).
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
14. kolo
Petek, 14. april

VBO MARIBOR : DOMŽALE 61:68 (16:13, 15:16, 16:18, 14:21)

CELOTNA STATISTIKA

V Mariboru so se danes proti domači ekipi pomerile košarkarice Domžal. Za obe ekipi je bila to zadnja prvoligaška tekma v tej sezoni. Uspešna je bila za košarkarice gostujoče zasedbe, ki so si priborile zmago z razliko sedmih točk.

Tekma se je začela z zadetim metom Špele Brecelj (VBO Maribor), nato pa so vodstvo prevzele nasprotnice. Ekipi sta si nato skozi celotno tekmo izmenjevali vodstvo, v zadnjih minutah pa so ga uspešno obdržale košarkarice Domžal.

Mariborčanke so bile bolj uspešne pri prostih metih (75%-50%) in skokih (46-43). Košarkarice Domžal pa so nabrale več podaj (16-20) in bile bolj uspešne pri metu iz igre (29%-41%).

Najboljša strelka tekme je z 21 točkami postala košarkarica Domžal, Špela Berus. Laura Medeot je k temu dodala še 14 točk. Za domačinke je 18 točk dosegla Špela Brecelj, ki je k temu dodala še 15 skokov. Sledila ji je Tina Tomšič s 17 točkami.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se