Nazaj

1. SKL za ženske: V 7. kolu zmage favoritinj

11
nov.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V soboto so bile na sporedu vse tekme 7. kola državnega prvenstva za ženske. Derbi je bil v Ljubljani, kjer se bo vnel boj za prevlado na sredini lestvice, Ježica je bila na koncu boljša od Maribora. Aktualne državne prvakinje so zmagale v Domžalah, pokalne prvakinje pa v Slovenskih Konjicah.
Avtor: KZS

1. SKL za ženske, 7. kolo:

Sobota, 10. november:

JEŽICA : MARIBOR 83:61 (18:11, 33:9, 13:18, 19:23)
Zupanc 12, Jeras 11, Nikolič 10; E. Dautović (11 skokov) 16, Hočevar 12
STATISTIKA

V tekmi, ki je predstavljala dvoboj za 4. mesto na lestvici, so Ježičanke zanesljivo premagale gostje iz Maribora. Tekma je bila izenačena vse do 9. minute, do katere sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, nato pa je na koncu prve četrtine in skozi celotno drugo četrtino sledila serija Ježičank 39:9, s katero so praktično odločile srečanje. V drugem polčasu so Ljubljančanke kontrolirale potek srečanja, saj Mariborčankam kaj več kot ublažiti poraz ni uspelo.

Pri Ježici je bila najboljša strelka Hana Zupanc, ki je dosegla 12 točk, najboljša igralka Ježice, Bojana Đurić pa je bila eno točko oddaljena od dvojnega dvojčka, saj je dosegla 9 točk in kar 10 asistenc. Pri Mariborčankah je bila standardno uspešna Elma Dautović, ki je 16 točkam dodala še kar 11 skokov.

V naslednjem kolu Maribor 17. novembra doma gosti Konjice, medtem ko Ježica 24. novembra gostuje v Domžalah.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"V prvem polčasu so moja dekleta deklasirala gostje, nato pa v drugem po nepotrebnem popustile v obrambi in dovolile, da so gostje znižale prednost. Vseeno čestitke mojim dekletom za zasluženo zmago."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"V tekmo smo šli medlo in brez prave požrtvovalnosti. Na tak način nismo imeli nikakršnih možnosti za zmago."

Sobota, 10. november:

KONJICE : TRIGLAV 43:85 (9:18, 13:18, 15:26, 6:23)

Domačinke sobotnega obračuna v Konjicah so doživele četrti zaporedni poraz, gostje iz Kranja pa četrto zaporedno zmago. Kranjčanke so upravičile vlogo favoritinj in predvsem v drugem polčasu prišle do visoke razlike, ki jo nato niso izpustile iz rok.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
"Ko smo vsi opravljali svoje delo, je bila tekma še kar izenačena."

Ernest Novak, trener Triglava:
"Odigrali smo premalo organizirano in storili preveč nepotrebnih napak, da bi bil lahko popolnoma zadovoljen s tekmo."

Sobota, 10. november:

GROSUPLJE : AKSON ILIRIJA 58:82 (16:17, 17:18, 11:25, 14:22)
Kodelja 18, Ahac 11, Jurečič (6 skokov) 8; Pamić (5 skokov) 26, Mićunović (6 skokov) 23, Stergar (9 skokov, 6 asistenc) 14
STATISTIKA

Ekipa Grosuplja je med tednom ostala brez svoje najboljše igralke, Teje Goršič, ki se bo preizkusila v tujini, na Slovaškem. Tudi zato so gostje iz Ljubljane na tekmi veljale za favorita. Te vloge v prvem polčasu niso izkoristile, saj je bila tekma celoten prvi polčas izenačena. V drugem polčasu je prišlo do izraza več izkušenj Ilirijank, ko so v tretji četrtini iz minute v minuto višale prednost, ki je na koncu četrtine znašala 16 točk. V zadnji četrtini so Ljubljančanke na krilih Pamićeve (26 točk), Mićunovićeve (23 točk) in Stergarjeve prišle še do izdatnejše prednosti in tekmo mirno pripeljale h koncu.

V naslednjem kolu, ki bo na sporedu 24. novembra Grosupeljčanke gostijo državne prvakinje iz Celja, medtem pa Ilirija na isti dan potuje v Kranj na obračun s Triglavom.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Odigrali smo zelo dober prvi polčas, v drugem pa smo imeli problem z osebnimi napakami in premajhno rotacijo igralk, ki pa so pokazale dober pristop."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Kljub slabo odigranemu prvemu polčasu, smo drugega odigrali boljše ter zasluženo prišli do nove zmage."

Sobota, 10. november:

DOMŽALE : CINKARNA CELJE 49:124 (19:34, 10:28, 10:31, 10:31)
Hatič 14, Tajher 10; Krošelj (7 asistenc) 34, Friškovec 27 (8 skokov, 9 asistenc), Debeljak (6 skokov) in Ocvirk (9 skokov) 19
STATISTIKA

Aktualne državne prvakinje so v Domžalah pokazale svojo moč in visoko premagale zadnjeuvrščeno ekipo. V ekipi Celja sta bili najbolj razpoloženi Aleksandra Krošelj in Zala Friškovec, ki sta zadeli vsaka po 7 metov za tri točke, Zala Friškovec pa je bila dva skoka in eno asistenco oddaljena od doseženega trojnega dvojčka. Domžale so imele težave pri obrambi meta za tri točke, saj je ekipa iz Celja skupno zadela kar 22 trojk in tako ostaja edina neporažena ekipa v državnem prvenstvu za ženske.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Mladen Rajić, trener Domžal:
"Čestitke Celju za zmago. Celje je Celje, koliko so nam dovolili, toliko smo lahko igrali. Na žalost, to je realnost."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Čestitam mojim igralkam za zmago, Domžalam pa za borbeno in korektno tekmo."

LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 7/0 12
2. Triglav 6/1 11
3. Akson Ilirija 5/2 10
4. Ježica 4/3 9
5. Maribor 3/4 9
6. Konjice 2/5 8
7. Grosuplje 0/6 5
8. Domžale 0/6 5

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se