Nazaj

1. SKL za ženske: V 3. kolu, drugega dela tekmovanja strelsko najbolj uspešna Yeisy Alexandra Perez

04
feb.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Ta vikend sta bili odigrani še zadnji tekmi 3. kola, drugega dela tekmovanja. V Domžalah so se domačinke pomerile z ljubljansko ekipo Derby Ježice. Dvoboj je bil uspešen za gostje, ki so s ponovno zmago utrdile svoje mesto na lestvici. V Kranju so proti Triglavankam zaigrale košarkarice Pro-Bit Konjic. Ob koncu tekme so se zmage veselile domačinke. Najboljša strelka kola je s 26 točkami postala košarkarica Domžal, Yeisy Alexandra Perez, ki je k temu dodala še 12 skokov.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
3. kolo
Sobota, 4. februar


DOMŽALE : DERBY JEŽICA 57:64 (15:17, 17:14, 12:19, 13:14)
CELOTNA STATISTIKA

To soboto so Domžale v domači dvorani gostile Derby Ježico, slednje so se po tekmi veselile svoje druge zmage v 2. delu tekmovanja. Po napeti tekmi so gostje zmagale z razliko 7 točk.

V prvih minutah tekme so vodstvo prevzele Domžalčanke in v prvem polčasu ohranjale prednost, z izjemo nekaj minut, ko so vodile Ježičanke. V drugem delu tretje četrtine pa so gostje zaigrale bolj suvereno in prevzele vodstvo. Tekmo so tako zaključile z rezultatom 57:64, Derby Ježica pa se je veselila svoje enajste zmage v tej sezoni.

Košarkarice gostujoče zasedbe so se le za malenkost bolj izkazale v metu iz igre (35%-36%), bolj izrazito pa so bile boljše pri prostih metih (50%-75%), asisitencah (12-15) ter izgubljenih žogah (21-16). Ekipi sta si priborili enako število skokov, in sicer 43.

Strelsko se je najbolj izkazala Yeisy Alexandra Perez, ki je ekipi Domžal poleg 26 točk priborila še 12 skokov. Za isto ekipo je 14 točk prispevala še Anelie Brodnik. Za zamagovalke je največ prispevala Hana Ivanuša, in sicer 17. Sledile so ji Elena Lazarević, Ana Vita Mićunović in Manca Marolt, ki so Ljubljančankam prispevale vsaka po 9 točk.

Domžale čaka naslednji dvoboj 10. februarja, ko bodo na domačem parketu gostile Cinkarno Celje. Derby Ježica pa se bo naslednjič dokazovala 18. februarja, ko bo ko gostujoča ekipa zaigrala proti Pro-Bit Konjicam.

TRIGLAV : PRO-BIT KONJICE 85:41 (19:14, 28:15, 19:6, 19:6)
CELOTNA STATISTIKA

V Kranju so se, prav tako v soboto, proti domačinkam pomerile košarkarice Pro-Bit Konjic. Po prvi četrtini so Triglavanke z boljšo igro prišle do višje prednosti in jo uspele ohraniti vse do konca tekme. Tako so dosegle svojo drugo zmago v drugemu delu tekmovanja in dvanajsto v tej sezoni.

Domačinke so prednost prevzele že v prvih nekaj minutah, vseeno pa so jih Konjičanke prvo četrtino dohajale z le nekaj točkami zaostanka. Nato so Triglavanke s suvereno igro prednost povečevale in ob koncu tekmo zmagale z razliko 44 točk.

Košarkarice Triglava so bile bolj uspešne pri metu iz igre (52%-35%), imele so manj izgubljenih žog (13-19), prav tako pa so dosegle bistveno višje število skokov (42-21). Pro-bit Konjice so bile bolj uspešne pri prostih metih (78%-100%). 

Najboljša strelka tekme je s 16 točkami postala košarkarica Triglava Eva Hendrickx. S 13 točkami ji je sledila Tinkara Zoran. Pri nasprotnicah je bila strelsko najbolj uspešna Eva Brdnik, ki je dosegla 9 točk. K temu jih je 8 prispevala še Hana Ovčina.
 
Triglav naslednja tekma čaka 18. februarja, ko bo gostil VBO Maribor. Pro-Bit Konjice pa se bodo kot domačinke na isti dan pomerile proti Derby Ježici.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se