Nazaj

1. SKL za ženske: V 2. kolu skupine za prvaka uspešne Celjanke in Grosupeljčanke

16
mar.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V 1. SKL za ženske se je s tekmama v Celju in Slovenskih Konjicah nadaljeval drugi del tekmovanja v skupini za prvaka, kjer se je pričelo 2. kolo. Nedavno okronane pokalne zmagovalke, igralke Cinkarne Celja, niso imele težav z Akson Ilirijo na domačem parketu, Grosupeljčanke pa so preživele gostovanje pri Konjičankah, ki so na koncu tekme celo prišle do meta za zmago. 
Foto: KZS/Jure Banfi

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka
2. kolo
Sreda, 16. marec


CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 84:58 (26:12, 25:14, 10:22, 23:10)
CELOTNA STATISTIKA
V 2. kolu skupine za prvaka so Celjanke na domačem terenu brez prevelikega naprezanja in po pričakovanjih premagale gostje iz Ljubljane.

Kot že nekajkrat v sezoni so domače igralke tekmo začele v bolj previdnem ritmu in po prvih štirih minutah je bil rezultat na semaforju le 11:9 za Celjanke. Nato pa je sledila serija 15:3 in po koncu prve četrtine so si košarkarice iz Celja že zagotovile kar 14 točk prednosti. To prednost so v drugi četrtini samo nadgradile in po koncu prvega polčasa je bila tekma, glede na stanje na igrišču, že odločena. A se gostje iz Ljubljane s tem niso strinjale in v tretji četrtini so odigrale odlično v obrambi, ter ta del igre dobile kar za 12 točk. Kljub vsemu pa Celjanke v zadnji četrtini niso več dovolile presenečenja in tekmo so mirno pripeljale do konca v svojo korist ter visoko zmagale. 

Košarkarice iz Celja so predvsem bolje izkoriščale napade po dobljenih skokih, saj so tako dosegle 18 točk, Ljubljančanke pa iz protinapadov niso dosegle niti ene točke. Prav tako je Cinkarna Celje zadela kar 14 metov za tri točke in imela 15 skokov več od Ilirijank ter kar 17 podaj več, vse skupaj pa je Celjankam na koncu zagotovilo visoko zmago. 

Za aktualne državne in sveže pokalne prvakinje je Ana Nuša Anžič dosegla 18 točk, s 16 pa ji je dobro asistirala Isabela Macado. Sara Sambolić je na konto Ilirijank prispevala 14 točk, Hana Sambolić in Tara Pulević sta je dodala po 13.  

Cinkarna Celje bo spet aktivna 26. marca, ko bo doma gostila VBO Maribor, z isto ekipo pa se bo teden dni prej pomerila tudi Akson Ilirija. 

PRO-BIT KONJICE : GROSUPLJE 58:59 (8:20, 14:15, 15:14, 21:10)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Grosuplja strumno korakajo proti osvojitvi 3. mesta po drugem delu tekmovanja v 1. SKL za ženske. Tokrat so bile v gosteh boljše od ekipe Pro-Bit Konjic, ki bo kmalu morala začeti zmagovati, če še želi upati na 4. mesto, ki jo pelje v polfinale državnega prvenstva. 

Gostje so tekmo sicer začele furiozno, saj so povedle s kar 16 točkami prednosti (4:20) ter so si po prvi četrtini priigrale na koncu 12 točk prednosti. Konjičanke je iz tira vrglo dejstvo, da so že po slabih dveh minutah ostale brez Tie Tajhar, ki je zaradi poškodbe odšla z igrišča in nato do konca tekme ni več igrala, tudi to pa je botrovalo slabemu začetku domačink. V drugi četrtini sta bili ekipi izenačeni, Grosupeljčanke pa so prednost iz prve četrtine ob polčasu povišale še za eno točko. Tudi v tretji četrtini sta bili ekipi rezultatsko izenačeni, v zadnji pa so Konjičanke izvedle še zadnji juriš, s katerim so želele preobrniti rezultat, vendar jim to ni uspelo, čeprav so v zadnji sekundi iz prodora uspele priti do meta za zmago, a žoga ni hotela skozi obroč. Grosupeljčanke so se tako utrdile na tretjem mestu v skupini za prvaka, že drugo tekmo zapored pa je za današnje gostje odigrala tudi Sara Meden, ki je bila zaradi poškodbe gležnja odsotna več kot dva meseca.

V tekmi s tesnim končnim izidom je odločal nekoliko boljši met iz igre grosupeljske ekipe, ki je iz igre metala 39%, domačinke pa le 32%. 

Najboljša strelka Konjičank je bila na današnji tekmi Katja Klančnik, ki je dosegla 16 točk in 8 skokov, Maruša Podgrajšek se je v zapisnik vpisala s 13 doseženimi točkami. Eva Stefanoski (11 skokov) in Tinkara Zoran (8 skokov) sta za gostujočo ekipo zabeležili 16 in 15 doseženih točk.

V 3. kolu bodo Konjičanke  19. marca gostovale v Kranju, košarkarice Grosuplja pa bodo 23. marca doma gostile Cinkarno Celje. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se