Nazaj

1. SKL za ženske: V 17. kolu prva zmaga za ŽKK Domžale, uspešne še Celjanke in Grosuplje

05
feb.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V soboto proti večeru se je zaključilo 17. kolo v 1. SKL za ženske. Na sporedu so bile tri tekme, v katerih so, zmagale ekipe Cinkarne Celja, Grosuplja in, prvič v sezoni 2021/2022 tudi ŽKK Domžal. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
17. kolo
Sobota, 5. februar


TOSAMA LEDITA : CINKARNA CELJE 44:88 (5:21, 13:24, 7:25, 19:18)
CELOTNA STATISTIKA
V prvi sobotni tekmi 17. kola 1. SKL za ženske so aktualne državne prvakinje gostovale v Domžalah, kjer pa jih je pričakalo le 7 igralk Tosame Ledita, zato je bilo pričakovati, da bodo Celjanke imele nekoliko lažje delo. Dejansko je bil zmagovalec odločen več ali manj že v prvem polčasu, ko so si gostje nabrale že 27 točk prednosti. Ko je Cinkarna Celje v tretji četrtini prednost povečala na 45 točk, je bila zadnja četrtina le še formalnost in ob sproščeni igri so jo domačinke celo dobile. Obe ekipi nista bili ravno pri metu (Tosama Ledita 30% iz igre, Cinkarna Celje 39%), ob 12 podajah več gostujoče ekipe in kar 30 izgubljenih žogah domače, razlika med zasedbama na koncu ni mogla biti manjša.  
Pri Domžalčankah je bila dvomestna le Lejla Pamić (9 skokov), ki je dosegla 17 točk, medtem ko je za gostujočo ekipo Katrina Pardee (8 skokov) dosegla 28 točk, Lea Debeljak pa je prispevala dvojnega dvojčka (13 točk in 13 skokov). 
Domžalčanke bodo naslednjo tekmo odigrale 12. februarja, ko bodo v sklopu 12. kola gostovale pri Aksonu Iliriji, Cinkarna Celje pa bo 9. februarja odigrala zaostalo tekmo 16. kola, in sicer v Mariboru. 

GROSUPLJE : PRO-BIT KONJICE 57:50 (13:15, 8:16, 18:11, 18:8)
CELOTNA STATISTIKA
Grosuplje je v soboto popoldan gostilo tekmice za 3. mesto na lestvici 1. SKL za ženske, igralke iz Slovenskih Konjic. Z morebitno zmago domače ekipe, bi imeli obe današnji nasprotnici isto število zmag, to pa je bilo dovolj motivacije za Grosupeljčanke, saj so na koncu uspele najti pot do zmage. Po prvi četrtini, ki je potekala v izenačeni igri, v drugi domača ekipa ni našla poti do koša in Konjičanke so na veliki odmor odšle z 10 točkami prednosti. Vendar pa so domačinke gostjam v drugem polčasu vrnile z enako mero in rezultat obrnile v svojo korist, še posebej pa so dobro v obrambi odigrale v zadnji četrtini, ko se je tekma tudi odločala in Konjičankam v tem delu igre dopustile le osem doseženih točk. S to zmago se je domača ekipa izenačila po številu zmag s Konjičankami, prav tako pa so Grosupeljčanke prekinile niz treh porazov v prvenstvu. Gostje so tekmo izgubile predvsem zaradi izredno slabega meta iz igre (le 28%) in izgubljene bitke pod obročema (Grosuplje 48 skokov, Pro-Bit Konjice 30). 
Tinkara Zoran je za domačo ekipo dosegla 18 točk, Eva Stefanoski pa jih je, ob kar 17 skokih, dodala 12. Pri Konjičankah je Hana Ovčina dosegla 17 točk in 8 skokov. 
Grosuplje bo v sredo, 9. februarja, spet igralo doma, takrat bodo Grosupeljčanke gostile Domžale, Konjičanke pa bodo aktivne šele 19. februarja, ko bodo gostile zasedbo Aksona Ilirije. 

DOMŽALE: VBO MARIBOR 76:69 (20:19, 17:20, 17:20, 22:10)
CELOTNA STATISTIKA
ŽKK Domžale so dočakale svojo premierno zmago v sezoni 2021/2022! Nekajkrat so bile že zelo blizu a vedno popustile proti koncu tekem, tokrat pa je bila zgodba ravno nasprotna. Po zaostanku petih točk po treh četrtinah so Domžalčanke zaigrale odlično v napadu in obrambi ter zadnjo četrtino dobile za kar 12 točk, medtem ko so Mariborčankam dovolile le 10 doseženih točk v tem delu igre. Pot do prve zmage v prvenstvu je bil odličen met iz igre domače ekipe, saj so Domžalčanke metale kar 57% za dve točki in 40% za tri točke, to pa je bil tudi poglaviten razlog za veselje domžalske zasedbe, ki je tako končno prebila let v tej sezoni. 
Najboljša strelka v domači vrsti je postala Sandra Bajrektarević, ki je dosegla 17 točk, Sandra Jevtović jih je prispevala 15. Pri Mariborčankah je Merisa Dautović dosegla 22 točk in 16 skokov, Tiana Meglič Šteharnik pa je dodala 12, 7 skokov in 6 podaj. 
Domžalčanke na svojo naslednjo tekmo potujejo 9. februarja, in sicer v Grosuplje, Mariborčanke pa bodo isti dan gostile Cinkarno Celje. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se