Nazaj

1. SKL za ženske: V 15. kolu veselje za Triglav

22
jan.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Sobota je potem, ko je v toku delovnega dela tedna kazalo na tri tekme, na koncu ponudila le eno tekmo 15. kola v 1. SKL za ženske, v kateri so imele največ razloga za zadovoljstvo igralke Triglava, ki so premagale Derby Ježico. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
15. kolo
Sobota, 22. januar


TRIGLAV : DERBY JEŽICA 88:54 (25:16, 23:15, 25:10, 15:13)
CELOTNA STATISTIKA
Potem ko so Kranjčanke na zadnji domači tekmi igrale proti eni prvoligaški ekipi iz Ljubljane, Aksonu Iliriji, so tokrat, 14 dni kasneje, gostile še drugo ekipo iz prestolnice, in sicer Derby Ježico. Kot jasne favoritinje za zmago so domačinke v tekmo tudi vstopile in z dokaj hitrimi potezami Ljubljančankam pokazale, kolikšna je trenutna razlika v kvaliteti med obema ekipama. Domačinke so v povprečju vsako od prvih treh četrtin dobile za približno 10 točk in se v zadnjo četrtino podale z 32 točkami prednosti, kar je zadnji del tekme spremenil v formalnost. Kranjčanke so prepričljivo dobile skok (46-28) in močno zmagale tudi v doseženih podajah (25-11), kar je bilo dovolj za visoko zmago.
Za Kranjčanke se je zelo izkazala izkušena Rebeka Abramovič, ki je 23 točkam dodala kar 10 podaj. Manca Vrečer ji je seldila z 21 točkami in sedmimi skoki. Pri Ljubljančankah je Hana Ivanuša dosegla 19 točk in sedem skokov, Elena Lazarević jih je dodala 14 (9 skokov). 
Kranjčanke bodo 29. januarja, v sklopu 16. kola potovale v Slovenske Konjice, Ježičanke pa bodo čez tri dni doma odigrale zaostalo tekmo 14. kola proti Tosami Ledita.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se