Nazaj

1. SKL za ženske: V 13. kolu zmagi za Triglav in Tosamo Ledita

08
jan.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V okviru 13. kola sta bili odigrani tekmi v Domžalah in Kranju, kjer sta obe zmagi pripadli domačima ekipama. Tekmi 13. kola, v Celju in Grosuplju, sta prestavljeni na začetek februarja. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
13. kolo
Sobota, 8. januar


TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 80:35 (25:2, 15:6, 21:13, 19:14)
CELOTNA STATISTIKA
Pred tekmo z Akson Ilirijo so bile Kranjčanke seveda favoritinje, a je bilo ta naziv potrebno upravičiti tudi na parketu. Vendar pa nihče ni pričakoval, da bo tekma praktično odločena že po prvih desetih minutah igre, saj so si domačinke po prvi četrtini nabrale že kar 23 točk prednosti, gostjam pa dovolile doseči le dve točki! Po koncu prve četrtine se je tekma spremenila v skoraj revijalno, domača ekipa je nato ponudila približno enake igralne minute vsem svojim igralkam, ki so bile na voljo in tekmo pripeljala mirno do konca. Gostje so bile izredno neučinkovite, ob 19% metu iz igre so zadele le 10 metov na celotni tekmi! Kranjčanke so absolutno prepričljivo dobile tudi skok (63-20) in visoka razlika na koncu tekme v korist Triglava je bil edini logičen rezultat tega srečanja.
Lara Kozina Bubnič je v dresu Triglava dosegla 25 točk in 12 skokov, Rebeka Abramovič jih je dodala 14. Pri Ljubljančankah je bila najbolj učinkovita Hana Sambolić, ki je dosegla 15 točk, a tako kot njene soigralke prav tako s podpovprečnim metom iz igre.
Svojo naslednjo tekmo bo Triglav odigral 15. januarja, v Domžalah, proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva, Akson Ilirija pa bo v istem dnevu gostila ekipo Grosuplja. 

TOSAMA LEDITA : DOMŽALE 59:52 (16:16, 15:15, 6:13, 22:8)
CELOTNA STATISTIKA
Mestni dvoboj ekip iz Domžal je bila naslednja priložnost, da igralke ŽKK Domžal končno pridejo do svoje prve zmage v sezoni, v kateri so se vrnile med prvoligaške ekipe, tudi tokrat pa te priložnosti niso zmogle zagrabiti z obema rokama. Skupni imenovalci tekme so bili rezultatska napetost, delni izidi in preobrati obeh ekip. Po izenačeni prvi četrtini so igralke z delnim izidom 13:4 prišle do prve otipljive prednosti, a ta ni trajala dolgo, saj so igralke Domžal izenačile izid prvega polčasa po njihovem delnem rezultatu 11:2. V tretji četrtini pa so tokratne gostje poskrbele, da Tosama Ledita kar šest minut ni dosegla niti ene točke in tudi z delnim izidom 8:0 v svojo korist poskrbele za to, da jih je le še 10 minut ločilo do prve zmage v sezoni. V zadnjem delu igre pa je spet prišlo do novega preobrata. Igralke Tosame Ledita so najprej z delnim izidom 10:3 poskrbele za to, da so se spet vrnile v vodstvo (47:44), nato pa so po zadnjem izenačenem izidu (47:47) zagotovile, da so točke v domžalskem dvoboju ovojile prav one. 
Napadalno najbolj uspešna pri Tosami Ledita je bila Urša Žibert, ki je dosegla 21 točk, zelo pa se je izkazala Lejla Pamić, ki je 15 točkam dodala kar 19 skokov! Pri Domžalah je Eliza Pintar dosegla 23 točk. 
Tosama Ledita bo v 14. kolu, 15. januarja gostovala pri Derby Ježici, Domžalčanke pa bodo isti dan gostile igralke iz Kranja. 

GROSUPLJE : VBO MARIBOR - prestavljeno na 2. februar

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se