Nazaj

1. SKL za ženske: V 10. kolu zmagi za Maribor in Triglav

10
dec.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V 10. kolu 1. SKL za ženske je Maribor dosegele že svojo tretjo zaporedno zmago, tokrat so bile Štajerke boljše od Derby Ježice, Triglav pa po prvem porazu, ki ga je doživel v prejšnjem kolu, ni imel milosti do gostij iz Domžal. Drugi dve tekmi 10. kola bosta odigrani v soboto.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
10. kolo
Petek, 10. december


MARIBOR : DERBY JEŽICA 89:86 (26:16, 15:20, 21:30, 27:20)
CELOTNA STATISTIKA
Mariborčanke in Ježičanke so se v tekmo 10. kola spustile s pozitivnimi občutki, saj so domačinke pred to tekmo zmagale dvakrat zapored, Ježica pa je v prejšnjem kolu premagala Domžale. Tekmo so bolje začele Štajerke, ki so si po prvi četrtini priigrale že 10 točk prednosti, vendar v drugi četrtini niso uspele zadržati celotne prednosti in ta je skopnela na polovico, na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 41:36 za Maribor. V tretji četrtini pa so gostje izvedle delni rezultatski preobrat, ta del igre so namreč dobile za devet točk in zmagovalca je nato odločal zadnji del tekme. V tem delu pa so bile na koncu domačinke bolj zbrane, čeprav so Ljubljančanke nekaj manj kot tri munte do konca še vodile s 83:79. Tako so Mariborčanke zmagale že tretjič zapored. Imele so kar devet izgubljenih žog manj od gostij in tu so ustvarile poglavitno razliko, ki jim je prinesla zmago. 
Pri Mariboru je Mia Žekš dosegla 25 točk, Tina Tomšič jih je dodala 19, Merisa Dautović pa je 14 točkam dodala še 11 skokov. Za gostje je Ana Vita Mićunović dosegla 24 točk, Nikolina Delić jih je prispevala 14.
Maribor bo naslednjič aktiven 16. decembra, ko bo odigral zaostalo tekmo 6. kola proti Aksonu Iliriji, Derby Ježica pa bo v okviru 11. kola odigrala naslednjo tekmo 18. decembra, ko bo gostovala v Slovenskih Konjicah.

TRIGLAV : TOSAMA LEDITA 79:55 (20:19, 20:17, 21:13, 18:6)
CELOTNA STATISTIKA
Triglav se je po porazu na derbiju proti Cinkarni Celju v 9. kolu pobral in dosegel novo zmago. A so se proti gostjam iz Domžal igralke iz Kranja v prvem polčasu kar namučile. V drugem polčasu pa so Kranjčanke postavile stvari na svoje mesto in z agresivno obrambo, ki je gostjam dovolila doseženih le 19 točk pokazale, da obstaja razkorak v kvaliteti obeh ekip. Na koncu so domačinke suvereno slavile z razliko 24 točk in se vrnile na zmagovalno pot. Daljša klop domače ekipe (igralke s klopi Triglava so dosegle 29 točk, gostje le 15) in boljša realizacija po izgubljenih žogah nasprotne ekipe sta botrovala k visoki razliki na koncu. 
Najboljša strelka Triglava je postala Crystal Allen, ki je dosegla 22 točk, sledila ji je Manca Vrečer z 18, Lara Kozina Bubnič pa je 15 točk obogatila z 10 skoki. Pri Domžalčankah sta Maša Hlebec in Urša Žibert dosegli po 13 točk. 
Triglav bo svojo naslednjo tekmo spet odigral doma, saj bodo Kranjčanke 18. decembra gostile Maribor, Tosama Ledita pa bo isti dan gostila Grosuplje.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se