Nazaj

1. SKL za ženske: Tudi po koncu zaostale tekme 1. kola Ilirijanke ostajajo neporažene

27
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V četrtek zvečer sta ekipi Tosame Ledite in Akson Ilirije odigrali zaostalo tekmo 1. kola državnega prvenstva. Po boljši igri predvsem v prvem polčasu in na koncu tekme, so srečanje dobile Ljubljančanke, ki so tako še vedno neporažene v sezoni 2022/2023. Državno prvenstvo se bo nadaljevalo s tremi tekmami 5. kola, in sicer v soboto, 29. oktobra.
Foto: KZS/alesfevzer.com 

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
1. kolo
Četrtek, 27. oktober


TOSAMA LEDITA : AKSON ILIRIJA 65:79 (14:19, 18:22, 20:20, 13:18)
CELOTNA STATISTIKA

V Domžalah sta svoj dolg do 1. kola oddelali ekipi Tosame Ledita in Akson Ilirije. Slednja je bila ponovno uspešna in se tako v sezoni 2022/2023 še vedno ponaša s 100% izkupičkom zmag. 

Prva četrtina je bila na začetku izenačena, a so jo na koncu, tudi zahvajujoč delnemu izzidu 8:0 za pet točk dobile Ilirijanke. Tudi v drugi četrtini so se domačinke na krilih Sandre Jevtović in Lejle Pamić enakovredno kosale z gostujčo ekipo, a zopet dovolile mini izzdi 7:0 za Ljubljančanke in Ilirijanke so na odmor odšle z devetimi točkami prednosti. Po izenačeni tretji četrtini so v zadnjem delu ige Domžalčanke uprizorile kratek juriš, preko katerega so se gostjam približale le na tri točke zaostanka (62:65), nato pa so močno popustile dopustile igralkam Akson Ilirije da pridejo do delnega izzida 14:0 in tako tekmo odločijo v svojo korist. 

Na koncu je bilo sedem prostih metov in pet metov za dve točki več dovolj za zmago gostujoče ekipe, ki je izgubila tudi štiri žoge manj, predvsem pa so Ilirijanke dosegle iz protinapadov kar 26 točk, Tosama Ledita pa le sedem.

Najboljša strelka domače ekipe, ki je igrala brez Sare Meden, je bila Sandra Jevtović s 26 doseženimi točkami, s 16 ter kar 16 skoki ji je izdatno pomagala Lejla Pamić. Pri zmagovalkah sta bili strelsko najbolj izpostavljeni Alina Žitek s 16 in Sara Sambolić s 15 točkami. 

Za obe ekipi sledita zahtevni tekmi 5. kola že v soboto, igralke Tosame Ledite odhajajo na gostovanje v Kranj, Ilirjanke pa se bodo v derbiju dosedanjega dela sezone 2022/2023 pomerile s Cinkarno Celjem.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se