Nazaj

1. SKL za ženske: Triglavanke postale druge finalistke končnice

21
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Košarkarice 1. SKL so danes odigrale še zadnjo polfinalno tekmo v tej sezoni. V Kranju so se proti domačinkam pomerile košarkarice ljubljanske Akson Ilirije. Po napeti tekmi so do svoje druge polfinalne zmage prišle Triglavanke in si tako zagotovile mesto v finalu. Najboljša strelka tekme je s 23 točkami postala Hana Sambolić (Akson Ilirija).
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, POLFINALE
2. tekma
Petek, 21. april


TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 70:54 (11:19, 16:10, 21:15, 22:10) *2:0
CELOTNA STATISTIKA

Po napeti tekmi v Kranju so znane druge finalistke letošnje sezone. Proti Cinkarni Celje se bodo naslednji teden v najmanj treh finalnih tekmah pomerile košarkarice Triglava. 

Tekmo so bolj odločno začele gostje, ki so vodstvo pridobljeno v tretji minuti ohranile vse do začetka tretje četrtine. Nato so Triglavanke z zadetim metom za tri točke Mance Vrečer vodstvo prevzele in ga ohranile vse do konca tekme. 
 
Košarkarice Triglava so bile bolj uspešne pri metu iz igre (41%-30%) in prostih metih (84%-82%), izgubile pa so tudi manj žog (19-24). Ilirijanke so nabrale več skokov (32-37). 

Strelsko je bila najbolj natančna Hana Sambolić, ki je za Akson Ilirijo dosegla 23 točk. K temu jih je 10 dodala Anita Merlak. Za Triglav jih je 18 prispevala Ajda Burgar. Sledila ji je Ana Šarić s 15 točkami.

Finale bo na sporedu naslednji teden, ko se bodo košarkarice Cinkarne Celja ter Triglava pomerile za naslov državnih prvakinj.

* - rezultat v zmagah (igra se na dve zmagi)

RAZPORED TEKEM V KONČNICI IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se