Nazaj

1. SKL za ženske: Triglav v gosteh boljši od Pro-Bit Konjic

11
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Prvo tekmo 8. kola drugega dela tekmovanja, ki je bila odigrana v 1. SKL za ženske, so v Slovenskih Konjicah zasluženo dobile igralke kranjskega Triglava. Ostali dve tekmi v skupini za prvaka bosta odigrani jutri, 12. aprila. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

8. kolo
Ponedeljek, 11. april

PRO-BIT KONJICE : TRIGLAV 45:80 (12:16, 5:18, 12:16, 16:30)

CELOTNA STATISTIKA
Triglav je, po pričakovanjih, zmagal v Slovenskih Konjicah in tako trdno drži 2. mesto v 1. SKL za ženske. Glede na to, da so bile Kranjčanke pred tekmo jasne favoritinje za zmago, je bil uspeh na gostujočem terenu pri Pro-Bit Konjicah pričakovan.

V prvi četrtini so se domače igralke dobro kosale z gostujočo ekipo do konca četrtine, nato pa močno popustile in v drugi četrtini dosegle le 5 točk, medtem ko so košarkarice Triglava uveljavile svojo kvaliteto in na veliki odmor odšle s 17 točkami prednosti. Tretja četrtina je ponudila ponovitev prve, predvsem v rezultatskem smislu, saj se je končala z identičnim kot izidom kot v prvi četrtini. A je bil to že znak, da domača ekipa danes ne more presenetiti in priti do zmage, Triglavanke pa so to podkrepile z odlično napadalno igro v zadnji četrtini, v kateri so dosegle kar 30 točk in na koncu več kot zanesljivo tudi zmagale.  

Gostje so kraljevale pod košema, dosegle 16 točk več iz rakete, ter premočno dobile skok (53-26), kar jim je poleg opazno boljšega meta iz igre (50%-28%) zagotovilo visoko zmago. 

Največ točk za Konjičanke je dosegla Eva Brnik (11 skokov), in sicer 13, Katja Klančnik (9 skokov) ji je sledila z 10. Pri Triglavu sta bili prvi strelki Rebeka Abramovič (6 skokov, 6 podaj) in Yeisy Perez s 14 doseženimi točkami, Manca Vrečer je 8 točkam dodala kar 16 skokov.

Pro-Bit Konjice čaka naslednji obračun čez devet dni, ko bodo gostovale v Ljubljani, Triglavanke pa bodo istočasno na domačem parketu odigrale tekmo proti Grosuplju. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI DRUGEGA DELA TEKMOVANJA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se