Nazaj

1. SKL za ženske: Triglav v Slovenskih Konjicah do četrte zaporedne zmage

18
nov.
2022
  • 1. SKL za ženske

Danes so košarkarice Pro-Bit Konjic in Triglava odprle 8. kolo z dvobojem v Slovenskih Konjicah. Uspešnejše so bile gostje, ki so si s suvereno igro priborile veliko razliko in prišle do svoje četrte zaporedne zmage. Naslednji dve tekmi 8. kola državnega prvenstva se bosta odvijali v soboto, 19. novembra.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
8. kolo
Petek 18. november

PRO-BIT KONJICE : TRIGLAV  36:73 (9:23, 6:11, 10:21, 11:18)
CELOTNA STATISTIKA


V Slovenskih Konjicah se je danes začelo 8. kolo, kjer so se proti domači ekipi Pro-Bit Konjice pomerile igralke Triglava. Petkovo tekmo je z razliko 37 točk uspešneje zaključila gostujoča ekipa in si tako priborila novo zmago v tej sezoni. 

Prvih nekaj minut tekme sta obe ekipi odigrali odločno in tako je bil v tretji minuti rezultat še izenačen. Nato pa so Triglavanke po minuti odmora na parket stopile bolj samozavestno in ob koncu prve četrtine vodile za 14 točk. Druga četrtina je bila spet nekoliko bolj izenačena, saj se je razlika povečala le za 5 točk v prid domačim. Po polčasu so Kranjčanke ponovno zaigrale bolj borbeno in nato do konca tekme ohranjale dober tempo. Konjičanke jim niso uspele slediti in tako se je tekma zaključila z zmago Triglavank. 

Gostje so bile v celotni tekmi bolj uspešne pri zadetih metih za dve točki (29%-61%) in za tri točke (7%-25%). Igralke Pro-Bit Konjic so prav tako dosegle manj skokov (28-45) in bile manj uspešne pri prostih metih (75%-100%), vse to pa je odločilno vplivalo na končni rezultat.

Hana Ovčina je bila s 15 točkami najbolj natančna pri metu med igralkami domače zasedbe, strelsko pa se je izkazala tudi Zoja Visočnik z desetimi točkami. Med zmagovalkami je ekipi 14 točk prispevala Tinkara Zoran, 12 pa Ajda Burgar.

Pro-Bit Konjice čaka naslednja tekma že v torek, 22. novembra, ko se bodo kot gostujoča ekipa  v Domžalah pomerile s Tosama Ledito. Triglav pa ima do naslednjega dvoboja krajšo pavzo, saj je ta na sporedu šele 3. decembra, ko bo gostil košarkarice Cinkarne Celja.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se